Izvor: RTS, 27.Sep.2022, 15:30

Uhapšene tri osobe zbog sumnje da su oštetile "Srbijagas" za više od 22,7 miliona dinara

Pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su J. M. (1968), P. B. (1959) i V. B. (1985) iz Novog Sada, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica i na taj način oštetili JP "Srbijagas" za 22.797.600 dinara, saopšteno je iz MUP-a.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Kako se navodi, osumnjičena J. M. se tereti da je, kao odgovorno lice u "Srbijagasu", sačinila zapisnik o radovima koji su navodno neophodni za kompletno renoviranje poslovnog objekta ovog javnog preduzeća.
U saopštenju se dodaje da je, na osnovu tog zapisnika, zaključen aneks ugovora između "Srbijagasa" i novosadske građevinske firme o izradi nove fasade, koji je potpisao V. B. kao odgovorno lice građevinske firme, a po nalogu P. B. iz istog preduzeća, koji je dogovorio fiktivni posao, iako je već 2019. godine urađen i plaćen.
Navodi se da su na taj način, V. B. i P. B. dva puta naplatili isti posao i za svoje preduzeće pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 22.797.600 dinara.
Iz MUP-a navode da je osumnjičenima određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Uhapšene tri osobe, oštetili Srbijagas za 22,8 miliona

Izvor: B92, 27.Sep.2022

U Novom Sadu su uhapšeni J. M. (1968), P. B. (1959) i V. B. (1985), zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica...Oni su na taj način oštetili JP "Srbijagas" za oko 22,8 miliona dinara...Pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije Uprave kriminalističke policije...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.