Uhapšena trojica muškaraca zbog sumnje da su krijumčarili migrante do Slovenije

Izvor: RTS, 11.Jun.2020, 12:42

Uhapšena trojica muškaraca zbog sumnje da su krijumčarili migrante do Slovenije

Zbog sumnje da su krijumčarili migrante od Srbije, preko Hrvatske i Slovenije do Italije, uhapšena su trojica muškaraca.
I. M. (1981), koji se sumnjiči da je organizator kriminalne grupe, G. S. (1978) i B. J. (1976) terete se da su počinili krivična dela nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, saopštilo je MUP.
Sumnja se da su pripadnici ove organizovane kriminalne grupe migrantima, od januara do aprila ove godine, omogućavali >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nedozvoljen prelaz državne granice Srbije i Hrvatske.
Osumnjičeni se terete da su migrante skrivene u kamione ilegalno prebacivali u Hrvatsku, a potom im dalje omogućavali nedozvoljen tranzit preko Hrvatske i Slovenije do Italije, za šta su im uzimali do 3.800 evra po osobi.
Policija je prilikom pretresa stanova na više lokacija u Beogradu koje su koristili osumnjičeni pronašla i oduzela četiri pištolja, skraćenu lovačku pušku, dva automobila, šest mobilnih telefona i veću količinu novca.
Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

MUP Srbije: Uhapšene tri osobe osumnjičene za krijumčarenje migranata

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Jun.2020

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije uhapsili su tri osobe koje su kao članovi kriminalne grupe krijumčarili migrante preko Srbije, Hrvatske i Slovenije do Italije, saopštio je MUP u četvrtak. Uhapšeni su I.M. (39), koji se sumnjiči da je organizator kriminalne grupe, kao...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.