Uhapšena kriminalna grupa

Izvor: B92, Beta, 10.Nov.2009, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšena kriminalna grupa

Beograd -- Kriminalistička policija MUP-a Srbije, PU Beograd i PU Subotica, noćas i u ranim jutarnjim satima na području Subotice uhapsila je 10-članu kriminalnu grupu.

Ova grupa se bavila krijumčarenjem oružja, trgovinom ljudima i narkoticima i drugim težim krivičnim delima. Hapšenje je obavila Protivteroristička jedinica. Pronađeno je 12 pušaka, dva pištolja, municija i narkotici kao i veća količina tehničke robe. Oružje je bilo namenjeno Mađarskoj i zapadnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Evropi. Među uhapšenima je i jedan policajac.

Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić potvrdio je da je uhapšeno više osoba, zbog neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, držanja, nošenja i prometa oružja, eksplozivnih naprava, kao i zbog trgovine ljudima.

"U toku noći i rano jutros policajci Uprave kriminalističke policije i policijskih uprava Beograda i Subotice i naše specijalne jedinice u saradnji sa Okružnim tužilaštvom u Subotici, uhapsili su više lica, zbog neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga i držanja, nošenja i prometa oružja, eksplozivnih naprava, kao i zbog trgovine ljudima", rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima, ta organizovana kriminalna grupa je na području Subotice vršila krivična dela teške krađe, pri čemu su provale vršili, kako je rekao, obijanjem i sečenjem metalnih kasa, korišćenjem specijalne opreme za sečenje.

Na taj način, dodao je ministar, iz jedne prodavnice oružja u Subotici ukrali su velike količine skupocenih pušaka i poluautomata i veće količine municije.

Dačić je rekao da je, pretresanjem njihovih stanova, pronađena velika količina opojne droge kokain, pištolja bez dozvole, koje je grupa koristila, fantomke i veće količine zlata, deviznog novca i putničkih automobila.

"Uhapšen je i jedan policajac iz Policijske uprave Subotica, koji je bio član ove organizovane grupe, koji je imao zadatak da ih obaveštava o aktivnostima policije", dodao je ministar.

Dačić je rekao da su uhapšeni Roberto Kukolj, Zoran Dimić, Nebojša Pejić, Miroslav Morača, Novica Karaman i Radivoje Sekulić, policajac iz Policijske uprave Subotica.

"Ova akcija je još jedna u nizu akcija policije i tužilaštva, koje su, pre svega, usmerene ka suzbijanju svih oblika kriminala, što je još jedan jasan pokazatelj da je država Srbija i svi naši državni organi kao svoj prioritet postavili borbu protiv kriminala, korupcije, sve u cilju jačanja bezbednosti naših građana", poručio je Dačić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšena desetočlana kriminalna grupa

Izvor: SrbijaNet.rs, 10.Nov.2009

Kriminalistička policija MUP-a Srbije,PU Beograd i PU Subotica, u toku noći i ranim jutarnjim satima na području Subotice uhapsila je 10-članu kriminalnu grupu, među kojima je i jedan policajac, javlja B92. Ova grupa se bavila krijumčarenjem oružja, trgovinom ljudi i

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Uhapšeno deset osoba

Izvor: RTS, 10.Nov.2009

Na području Subotice policija uhapsila pet osoba zbog osnovane sumnje da su se bavili krijumčarenjem oružja, trgovinom ljudi, narkotika i drugim teškim krivičnim delima, saopštila policija...Policija je u toku noći na području Subotice uhapsila pet osoba zbog osnovane sumnje da su izvršili...

Nastavak na RTS...

Policajac švercerima oružja odavao podatke

Izvor: Blic, 11.Nov.2009, 09:25

Šestorica Subotičana, među kojima i jedan policajac, privedeni su u noći između ponedeljka i utorka zbog sumnje da su kao organizovana kriminalna grupa švercovali drogu, ljude i oružje ka Zapadnoj Evropi.....Policajac Radivoj Sekulić (30) iz Policijske uprave Subotice osumnjičen je da je grupi...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.