Uhapšena četvorica Srba za ratni zločin u Duljcima

Izvor: Blic, 15.Sep.2011, 23:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšena četvorica Srba za ratni zločin u Duljcima

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su Jovicu (58) i Zorana Tadića (41), Milorada (55) i Zorana Bergu (48), osumnjičene za ratni zločin protiv civilnog stanovništva na području mesta Duljci, opština Bihać.

Četvorica osumnjičenih uhapšeni su rano jutros na područu Banjaluke, prijedora o Brčko distrikta, pišu banjalučke "Nezavisne novine".

Uhapšeni se terete da su, zajedno sa drugim pripadnicima vojske i policije RS, 23. septembra >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 1992. godine, došli u mesto Duljci gde su maskirani i naoružani automatskim oružjem ispalili više rafala u civile bošnjačke nacionalnosti, iz naselja Ripač i Orašac.

Trinaestogodišnja Aldina Vojić je najmlađa žrtva ovog zločina, piše list i navodi da je taj zločin prikriven uklanjanjem leševa, a otkriven je kada su 2000. godine pronađeni delovi tela na lokalitetu Duliba.

DNK analizom identifikovano je sedam osoba, a identitet ostalih osoba se još utvrđuje. Osim privedenih, za taj zločin je osumnjičeno još nekoliko osoba koje su, kako se navodi, nedostupne pravosudnim organima BiH.

Portparol agencije SIPA Željka Kujundžija je potvrdila Tanjugu da je akcija hapšenja izvedena na području Banjaluke, Prijedora i Brčkog, navodeći da se radi o licima koji su 1992. godine bila u rezervnom sastavu srpske policije.

Povezane vesti: U SAD uhapšen optuženi za ratne zločine nad Srbima Tri dana pritvora za zločince iz Siska Potvrda optužnice za ratni zločin nad Srbima u Srebreniku U SAD uhapšen čovek optužen za ratne zločine u BiH U Trebinju protesni skup zbog hapšenja Vučurevića

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.