Izvor: Politika, 31.Mar.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen zbog ubistva oca

Sa više uboda nožem usmrćen Vladeta Ivanović u prostorijama šabačkog „Mačva prometa”

Šabac – Policija u Šapcu juče rano ujutro uhapsila je Predraga Ivanovića (33), osumnjičenog da je s više uboda nožem ubio svog oca Vladetu (58). Zločin se dogodio prethodne večeri oko 19 časova u prostorijama još uvek neprivatizovanog, društvenog preduzeća „Mačva promet” u Ulici vojvode Putnika broj 67, gde je Vladeta Ivanović obavljao funkciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << direktora.

Predrag je uhapšen ispred stambene zgrade u Ulici Jove Kursule broj 4, gde u potkrovlju živi sa porodicom. Da je on ubica, prvi su posumnjali majka i sestra, koje su kritične večeri više puta pokušavale da Vladetu dobiju na mobilni telefon, a pošto se nije javljao pozvali su fiksni broj u kancelariji firme. Slušalicu je podigao Predrag, koji im je uznemirenim glasom rekao da je otac navodno otišao u obližnje selo Ševarice, što je bilo sumnjivo. Alarmirana je policija, koja je oko 19.30 časova stigla na mesto događaja i pronašla beživotno telo direktora „Mačva prometa”.

Od šest uboda, pet je bilo u leđa. Prema raspoloživim tragovima, sin je oca napao u kancelariji, i dok se on sklanjao zadavao mu udarce. Vladeta Ivanović pao je i izdahnuo u hodniku firme.

Interventna patrola morala je da razvali ulazna vrata, koja su bila zaključana sa unutrašnje strane. Ubica je zgradu napustio kroz prozor, a nož kojim je zločin počinjen još nije pronađen, iako su policajci preksinoć i juče u prepodnevnim satima detaljno pretraživali okolinu.

Istražni sudija Okružnog suda u Šapcu Saša Knežević, koji je u prisustvu okružnog tužioca Dragoslava Milanovića obavio uviđaj, naložio je obdukciju. Sudija nije hteo da se izjašnjava o motivu zločina, a nezvanično saznajemo da je Predrag ranije imao određenih zdravstvenih problema, zbog čega će biti podvrgnut psihijatrijskom pregledu.

Predragu Ivanoviću, koji je osumnjičen za ubistvo, određeno je policijsko zadržavanje od 48 časova. Po isteku, on će uz krivičnu prijavu biti predat istražnom sudiji Okružnog suda u Šapcu.

M. Mijušković

[objavljeno: 01/04/2009]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.