Uhapšen zbog lažne nagradne igre

Izvor: B92, 19.Sep.2011, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen zbog lažne nagradne igre

Beograd -- Beogradska policija uhapsila Mirka D. jer je novčano oštetio više građana lažno ih obaveštavajući da su dobitnici u nagradnoj igri.

Lažno se predstavljao kao menadžer TV Pink.

Mirko D. je nasumice birao porodične kuće i stanove i vlasnicima govorio da su srećni dobitnici u nagradnoj igri koju organizuje Pink, postavljao im relativno lako pitanje, a nakon tačnog odgovora kao nagradu uručivao im je ručni časovnik, fiksni telefon ili masažer.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Uhapšeni je nakon što je uručivao nagradu, oštećenima saopštavao da su potencijalni dobitnici glavne nagrade, odnosno LCD televizora čija je vrednost od 80.000 do 100.000 dinara, ali da treba da plate PDV za televizor u iznosu od 7.000 koji će biti uplaćen kao pomoć Kraljevu, navodi se u saopštenju MUP-a.

Kako piše u saopštenju, kada bi oštećeni pristali na navedene uslove, upisivao je njihove lične podatke, uzimao novac i govorio da će im njegov kolega sutradan doneti televizor, nakon čega se udaljavao.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.