Uhapšen lekar zbog sumnje da je tražio mito

Izvor: S media, 02.Sep.2009, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen lekar zbog sumnje da je tražio mito

Policija je uhapsila lekara Kliničkog centra Srbije Milorada Petrovića (53) zbog sumnje da je zahtevao a potom dobio 300 evra od pacijentkinje koju je operisao, saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Osumnjičeni, lekar specijalista - načelnik VIII odeljenja za gastrointestinalnu hirurgiju Prve hirurške klinike Kliničkog centra Srbije, je od 20. do 28. avgusta 2009. "u više navrata zahtevao 300 evra, kako bi operisao M.P a nakon operacije je primio traženi novac".
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
Petroviću je odredjeno policijsko zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je izvršio krivično delo primanje mita a uz krivičnu prijavu će biti predat istražnom sudiji Okružnog suda u Beogradu, navodi se u saopštenju.

Direktor Kliničkog centra Srbije Djordje Bajec izjavio je ranije danas da Petrović uhapšen i da se nalazi u pritvoru, zbog sumnje da je tražio odredjenu svotu novca od jedne pacijentkinje.

On je rekao da je uprava Kliničkog centra suspendovala Petrovića, a da je na istražnim organima, policiji i tužilaštvu, da utvrde da li je tačno da je "potraživao odredjenu svotu novca od pacijentkinje, kojoj je 24. avgusta operisana žucna kesa i koja je tri dana kasnije puštena kući".

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.