Uhapšen lekar Kliničkog centra

Izvor: RTS, 02.Sep.2009, 21:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen lekar Kliničkog centra

Specijalista opšte hirurgije Kliničkog centra Srbije uhapšen zbog primanja mita. Lekar Milorad Petrović, koji se nalazi u pritvoru, radio i kao profesor na Medicinskom fakultetu u Beogradu.

Direktor Kliničkog centra Srbije Đorđe Bajec potvrdio je da je jutros uhapšen načelnik osmog odeljenja Prve hirurške klinike Milorad Petrović. Direktor policije Milorad Veljović rekao je da hapšenje pokazuje odlučnost države u suzbijanju korupcije.

Petrović je uhapšen >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zbog sumnje da je zahtevao, a potom dobio 300 evra od pacijentkinje koju je operisao, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Osumnjičeni, lekar specijalista-načelnik VIII odeljenja za gastrointestinalnu hirurgiju Prve hirurške klinike Kliničkog centra Srbije, je od 20. do 28. avgusta 2009. "u više navrata zahtevao 300 evra, kako bi operisao M.P a nakon operacije je primio traženi novac".

Petroviću je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je izvršio krivično delo primanje mita a uz krivičnu prijavu će biti predat istražnom sudiji Okružnog suda u Beogradu, navodi se u saopštenju.

Direktor Kliničkog centra Srbije Đorđe Bajec potvrdio je ranije danas da je Petrović uhapšen i da se nalazi u pritvoru.

Bajec je rekao da je uprava Kliničkog centra suspendovala Petrovića, a da je na istražnim organima, policiji i tužilaštvu, da utvrde da li je tačno da je "potraživao određenu svotu novca od pacijentkinje, kojoj je 24. avgusta operisana žučna kesa i koja je tri dana kasnije puštena kući".

Prema rečima Bajeca, ako se uspostavi da su istinite sumnje da je od jedne pacijentkinje tražio mito, KCS neće stati iza tog lekara, jer se Klinički centar svim silama bori protiv korupcije.

"Klinički centar je ogroman sistem, ima 7.500 zaposlenih i teško je sve to držati pod kontrolom da se ne dešavaju ovakve stvari. Međutim, takvi slučajevi se dešavaju sporadično i mi činimo sve da ih sprečimo", rekao je Bajec.

Direktor policije Milorad Veljović rekao je da ekonomska kriza uslovljava i pojave da vrsni lekari sebi dozvoljavaju da ugroze svoje karijere.

"Ovo dokazuje da odlučnost države da, bez obzira na ime i prezime, korupcija mora biti iskorenjena, i pokazuje da borba protiv organizovanog kriminala nema granica", rekao je Veljović.

Privedeni lekar je i profesor na Medicinskom fakultetu u Beogradu, a u KCS zaposlen je od 1985. godine.

Bajec je rekao da ne zna detalje o tom slučaju i da ga policija o tome nije obavestila, kao i da je bio u operacionom sali u trenutku hapšenja, kasnije je čuo vesti na televiziji.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšen hirurg zbog primanja mita

Izvor: Blic, 02.Sep.2009

Doktor Milorad Petrović, načelnik osmog odeljenja Prve hirurške klinike u Kliničkom centru Srbije i profesor hirurgije na Medicinskom fakultetu, uhapšen je juče pre podne zbog sumnje da je primio mito od 300 evra od M. P. (66) iz Obrenovca za operaciju žučne kese.....Petroviću su, kako „Blic"...

Nastavak na Blic...

Uhapšen hirurg. Tražio 300 evra za operaciju

Izvor: Mondo, 02.Sep.2009

Lekar Kliničkog centra Srbije, hirurg Miodrag Petrović uhapšen je zbog sumnje da je tražio mito od 300 evra za operaciju žučne kese u KCS.

Nastavak na Mondo...

Uhapšen lekar zbog sumnje za mito

Izvor: RTV Pink, 02.Sep.2009

. . . Direktor Kliničkog centra Srbije Đorđe Bajec izjavio je danas da je lekar te ustanove Milorad Petrović uhapšen i da se nalazi u pritvoru, zbog sumnje da je tražio određenu svotu novca od jedne pacijentkinje. .

Nastavak na RTV Pink...

Uhapšen lekar zbog sumnje da je tražio mito

Izvor: S media, 02.Sep.2009

Policija je uhapsila lekara Kliničkog centra Srbije Milorada Petrovića (53) zbog sumnje da je zahtevao a potom dobio 300 evra od pacijentkinje koju je operisao, saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova. ..Osumnjičeni, lekar specijalista - načelnik VIII odeljenja za gastrointestinalnu hirurgiju...

Nastavak na S media...

Slobode lišen dr Milorad Petrović

Izvor: CrnaHronika.rs, 02.Sep.2009

BEOGRAD - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova lišili su slobode i odredili zadržavanje do 48 sati MILORADU PETROVIĆU (1956), zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo primanje mita.Osumnjičeni je u svojstvu lekara specijaliste -  načelnika VIII odeljenja za gastrointestinalnu...

Nastavak na CrnaHronika.rs...

Lekar uhapšen zbog mita

Izvor: Radio 021, 02.Sep.2009

Doktor Milorad Petrović sa prve hirurške klinike Kliničkog centra Srbije uhapšen je jutros zbog primanja mita, rekao je portparol te ustanove Drago Jovanović. Prema nezvaničnim informacijama, on je uhapšen zbog primanja mita od 300 evra.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.