Izvor: Blic, 25.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udruženje: Neprihvatljiv način hapšenja Terzića

Udruženje javnih tužilaca Srbije ocenilo je danas da je bivši okružni javni tužilac Rade Terzića uhapšen na u potpunosti neprihvatljiv način.

"Ne ulazeći u pitanje izvršenja dela i eventualne krivice, način lišenja slobode i privođenja odstupa od uobičajene prakse, a pogotovu kada su u pitanju izvršioci krivičnih dela zloupotrebe službenog položaja", saopštilo je Udruženje.

Udruženje je saopštilo da se hapšenje i privođenje Radeta Terzića i drugih nosilaca >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pravosudnih funkcija izvodi uz obavezno prisustvo novinara i televizijskih kamera.

"Spektakli ove vrste jesu način da se direktno naruši pretpostavka nevinosti i dovede u pitanje pravo na pravično suđenje", ocenilo je Udruženje tužilaca.

Udruženje je saopštilo da su takvi postupci veoma loša poruka tužiocima koji rade na predmetima i direktan atak na njihovu samostalnost.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.