UŽAS U KIKINDI: Bežeči od požara pala sa terase i poginula

Izvor: Kurir, 14.Dec.2015, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UŽAS U KIKINDI: Bežeči od požara pala sa terase i poginula

KIKINDA: Marija Grubor (62) iz Kikinde, stradala je u pokušaju da se spasi od požara koji je noćas, nešto posle ponoći, zahvatio deo njenog stana na drugom spratu stambene zgrade u Mikronaselju.

Bežeći od dima i vatre koji je kuljao iz kuhinje, Marija je izašla na terasu. Nepoznanica je da li je nesrećna žena pokušala nekako da se spusti dole i tako spasi, ili se silno uspaničila, pa odlučila da skočili sa terase:

- Tridesetak minuta iza ponoći, zakuča >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << sam buku, a onda i tup udarac. Iza toga je usledio poziv komšije, koji je lupao od vrata do vrata, upozoravajući da je izbio požar u stanu  iznad mene. On je lupao na vrata naše komšinice Marije Grubor, ali se niko nije odazivao. Nogom je razvalio vrata koja su iznutra bila zaključana, a onda protivpožarnim aparom počeo da gasi vatru. Dozivali smo je, ali se niko nije odazivao. Od dima ništa nije moglo da se vidi- nevoljno se priseća košmarne noći Zorica Misić iz Kikinde.

Uplašena žena sjurila se ispred zgrade, da vidi da li je Marija možda na terasi. Usledio je šok i prizor  koji će, kako kaže, pamtiti dok bude živa:

-Dozivala sam je,ali se Marija nije odazivala. Iznenada sam začula zvuk nalik mačetu. Pogledala sam u tom pravcu i sledila se. Komšinica je ležala na zemlji, u trenerci, čarapama i tankoj majičici. Trkom sam se vratila i obavestila komšiju da sam Mariju pronašla. Pomoći za nju, nažalost, nije bilo jer sam konstatovala da nema puls- vidni uzbuđenim glasom pričala je komšica stradala žene.

Ubrzo su stigli Hitna pomoć i vatrogasci, koji su brzom intervencijom sprečili da se požar razbukta i zahvati ostale stanove. Prema nezvaničnim saznanjima Kurira, požar je prouzrokovala upaljena grejalica na  struju koja je zahvatila zavesu i nameštaj u kuhinji Kikinđanke koja je živela sama.

(S.U.)

Autor: Foto: Saša Urošev

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Poginula bežeći od vatre!

Izvor: Večernje novosti, 14.Dec.2015

MARIJA Grubor (62) žrtva je požara koji je u noći između 13. i 14. februara izbio u kikindskom Mikronaselju. Nesrećna žena, po svemu sudeći, bezuspešno je pokušala je da se spase. Bežeći od vatre u svom stanu na drugom spratu četvorospratnice u Beogradskoj ulici, izašla je na terasu, a potom...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.