UKINUTA PRESUDA MARINI ANDREJIĆ ZA UBISTVO SINA

Izvor: Kurir, 05.Okt.2011, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UKINUTA PRESUDA MARINI ANDREJIĆ ZA UBISTVO SINA

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom je Marina Andrejić iz Majilovca kod Velikog Gradišta osuđena na 20 godina zatvora zbog ubistva sina Đorđa (13) i naložio Višem sudu u Požarevcu da joj ponovo sudi i precizno utvrdi na koji je način dete ubijeno, saopšteno je iz Apelacionog suda.

Andrejevićevoj je istom odlukom do daljeg produžen prtivor u kome boravi od 25. jula 2010. godine kada je uhapšena tri dana od nestanka njenog sina Đorđa.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<
Apelacioni sud je usvojio žalbu branioca Andrejevićeve da prvostepeni sud nije dao razloge kako je došlo do smrti njenog sina budući da iz nalaza sudskog veštaka medicinske struke proizlazi da bi "brza smrt deteta morala nastati nanošenjem višestrukih udaraca u predelu glave ili pak nanošenjem jednog udarca ali vrlo snažnog intenziteta".

"Prvostepeni sud je propustio da dovede u vezu kako je moguće da sa jednim udarcem koji nije ostavio trag na lobanji deteta, kako to sudski veštak navodi, s obzirom na silinu udarca, proizvede nastupanje smrti kod oštećenog, niti je razjasnio mogućnost da li sila usled koje može nastupiti smrt, može da ne ostavi tragove na lobanji", navodi se u obrazloženju odluke.

Dodaje se da je prvostepeni sud takođe propustio da utvrdi i na koji način je došlo do odvajanja lobanje od ostalog dela tela s obzirom na to da je pronađen samo jedan deo lobanje.

Đorđe je nestao 22. jula, kada je sa majkom otišao na njivu van sela. Marina, koja od početka negira da je ubila dete, kući se vratila dva dana kasnije, ali bez sina, nakon čega je uhapšena.

Više od 500 ljudi danima je tragalo za dečakom, ali on nije pronađen. Lovci su 7. novembra prošle godine pronašli lobanju, a ovaj teren pretraživan je i u narednih nekoliko dana kako bi se pronašli i ostali delovi dečakovog tela.

DNK ana­li­zom lo­ba­nje koju je izvršio Bi­o­loški fa­kul­te­t iz Be­o­gra­da utvr­đe­no je da je pri­pa­da­la nesta­lom deča­ku.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ponovno suđenje Marini Andrejić

Izvor: B92, 05.Okt.2011

Beograd -- Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom je Marina Andrejić iz Majilovca kod Velikog Gradišta osuđena na 20 godina zatvora zbog ubistva sina Đorđa (13)..Apelacioni sud je naložio Višem sudu u Požarevcu da joj ponovo sudi i precizno utvrdi na koji je način dete ubijeno, saopšteno...

Nastavak na B92...

Marini Andrejić ukinuta presuda za ubistvo sina

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Okt.2011

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom je Marina Andrejić iz Majilovca kod Velikog Gradišta osuđena na 20 godina zatvora zbog ubistva sina Ðorđa (13). Višem sudu u Požarevcu naloženo je da joj ponovo sudi i precizno utvrdi na koji je način dete ubijeno.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Ukinuta presuda Andrejićevoj za ubistvo sina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Okt.2011

BEOGRAD -..Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom je Marina Andrejić iz Majilovca kod Velikog Gradišta osuđena na 20 godina zatvora zbog ubistva sina Đorđa (13) i naložio Višem sudu u Požarevcu da joj ponovo sudi i precizno utvrdi na koji je način dete ubijeno, saopšteno je danas...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Ukinuta presuda Marini Andrejić za ubistvo sina

Izvor: Večernje novosti, 05.Okt.2011

Apelacioni sud ukinuo presudu Marini Andrejić zbog ubistva sina Đorđa (13) i naložio Višem sudu u Požarevcu da joj ponovo sudi

Nastavak na Večernje novosti...

Ukinuta presuda Andrejićevoj za ubistvo sina

Izvor: Radio 021, 05.Okt.2011

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom je Marina Andrejić iz Majilovca kod Velikog Gradišta osuđena na 20 godina zatvora zbog ubistva sina Đorđa (13) i naložio Višem sudu u Požarevcu da joj ponovo sudi i precizno utvrdi na koji je način dete ubijeno, saopšteno je danas iz Apelacionog...

Nastavak na Radio 021...

Presuda Marini Andrejić prepuna praznina

Izvor: Večernje novosti, 05.Okt.2011

Apelacioni sud u Beogradu naložio novo suđenje Marini Andrejić, osuđenoj na dvadeset godina robije za ubistvo sina Đorđa

Nastavak na Večernje novosti...

Novo suđenje majci za ubistvo sina

Izvor: Blic, 06.Okt.2011, 03:25

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom je Marina Andrejić (39) iz Majilovca kod Velikog Gradišta osuđena na 20 godina zatvora zbog ubistva sina Đorđa (13) i naložio Višem sudu u Požarevcu da joj ponovo sudi i precizno utvrdi na koji je način dete ubijeno. ..Osumnjičenoj majci do...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.