Ukinuta presuda Andrejićevoj za ubistvo sina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Okt.2011, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukinuta presuda Andrejićevoj za ubistvo sina

BEOGRAD -

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom je Marina Andrejić iz Majilovca kod Velikog Gradišta osuđena na 20 godina zatvora zbog ubistva sina Đorđa (13) i naložio Višem sudu u Požarevcu da joj ponovo sudi i precizno utvrdi na koji je način dete ubijeno, saopšteno je danas iz Apelacionog suda.

Andrejevićevoj je istom odlukom do daljeg produžen pritvor u kome boravi od 25. jula 2010. godine, kada je uhapšena tri dana od nestanka njenog sina Đorđa.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Apelacioni sud je usvojio žalbu branioca Andrejevićeve da prvostepeni sud nije dao razloge kako je došlo do smrti njenog sina, budući da iz nalaza sudskog veštaka medicinske struke proizlazi da bi "brza smrt deteta morala nastati nanošenjem višestrukih udaraca u predelu glave ili pak nanošenjem jednog udarca, ali vrlo snažnog intenziteta".

"Prvostepeni sud je propustio da dovede u vezu kako je moguće da sa jednim udarcem, koji nije ostavio trag na lobanji deteta, kako to sudski veštak navodi, s obzirom na silinu udarca, proizvede nastupanje smrti kod oštećenog, niti je razjasnio mogućnost da li sila usled koje može nastupiti smrt, može da ne ostavi tragove na lobanji", navodi se u obrazloženju odluke.

Dodaje se da je prvostepeni sud takođe propustio da utvrdi i na koji način je došlo do odvajanja lobanje od ostalog dela tela s obzirom na to da je pronađen samo jedan deo lobanje.

Đorđe je nestao 22. jula, kada je sa majkom otišao na njivu van sela. Marina, koja od početka negira da je ubila dete, kući se vratila dva dana kasnije, ali bez sina, nakon čega je uhapšena.

Više od 500 ljudi danima je tragalo za dečakom, ali on nije pronađen.

Lovci su 7. novembra prošle godine pronašli lobanju, a ovaj teren pretraživan je i u narednih nekoliko dana kako bi se pronašli i ostali delovi dečakovog tela.

DNK analizom lobanje koju je izvršio Biološki fakultet iz Beograda utvrđeno je da je pripadala nestalom dečaku.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.