UBICA NA MESTU ZLOČINA

Izvor: Kurir, 17.Feb.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UBICA NA MESTU ZLOČINA

Optuženi za ubistvo naše zemljakinje Jelene Pavlović (16) u Austriji Dragan M. moraće još jednom da pređe prag njenog doma radi rekonstrukcije ubistva, što pričinjava veliku bol njenim roditeljima, pišu austrijski mediji

BEČ - Austrijski mediji se i dalje opširno bave ubistvom naše zemljakinje Jelene Pavlović (16) od pre mesec dana, tražeći odgovore od nadležnih službi i lica. Roditelje ubijene šesnaestogodišnje Jelene Pavlović čeka još jedan težak dan, jer >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << osumnjičeni za ubistvo njihove ćerke mora još jednom da se pojavi u njihovoj kući u Koblacu, zbog rekonstrukcije zločina.

Naime, državno pravobranilaštvo želi da tamo istraži osnove ovog ubistva, a suđenje zahteva rekonstrukciju događaja, navodi državni tužilac Hajnc Ruš. Kako se dalje navodi, iskaz Dragana M., koji je osumnjičen da je ubio Jelenu, dovodi u sumnju inspektore, pa će stoga imati pune ruka posla u vezi s rasvetljavanjem ovog slučaja. On je rekao da je udario Jelenu po glavi tiganjem, ali da je ona ostala da sedi na fotelji kad je on napustio njenu kuću. Ruš ističe da treba da se dokaže da li on to samo "pere" sebe od tog događaja. Kako on tvrdi, rezultati obdukcije koji pokazuju da je ona jednim udarcem usmrćena verovatni su, a da li je ona posle toga još bila živa, to mu je prilično sumnjivo.

- Žrtva je umrla jer joj je lobanja razbijena. Međutim, Dragan M. tvrdi da on nije hteo da ubije Jelenu. Takođe, mislim da šesnaestogodišnja Jelena nije bila silovana, isključujem svaku mogućnost u vezi s tim pitanjem. Dragan M. je udario Jelenu tiganjem u afektu svađe, a sledeći dan se tog tiganja oslobodio tako što ga je bacio u kantu za smeće - navodi državni tužilac Ruš.

Nema odgovora zašto po celoj kući ima Jelenine krvi i da li je ona posle udarca mogla da se pokreće, pitaju javno austrijski mediji. Advokat Berč navodi da je Jelena pronađena gola, ali da o tome, začudo, nema izveštaja. On želi da zna koliko je Jelena još bila u životu nakon kobnog udarca u glavu.

Verziju osumnjičenog Dragana M., koji je na saslušanju u policiji tvrdio da je ona bila u životu kad je on napustio stan, posle obdukcije odbacili su lekari, koji kažu da je neverovatno da posle toga udarca Jelena mogla ostati u svesnom stanju. Oni obrazlažu da posle tako jakog udarca čovek jedino može da bude u nesvesnom stanju ili mrtav i isključuju mogućnost da je ona mogla da sedi na fotelji.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.