U januaru zastareva Tomićeva tužba protiv Bebe Popovića

Izvor: Blic, 15.Sep.2011, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U januaru zastareva Tomićeva tužba protiv Bebe Popovića

Suđenje bivšem šefu vladinog Biroa za informisanje Vladimiru Popoviću Bebi koga je penzionisani direktor Vojno-bezbedonosne agencije Aco Tomić tužio za klevetu zastariće u januaru iduće godine, saopšteno je na današnjem pretresu u Prvom osnovnom sudu u Beogradu, koji je odložen zbog izostanka Popovića.

Popovićev branilac Ante Bošković obavestio je sud da je njegov klijent bio sprečen da iz Beča dođe na sudjenje, gde živi i radi, zbog zdravstvenih problema u porodici >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i da mu je "jako žao što nije mogao da dodje i dopuni svoju odbranu".

Sud je Popoviću ostavio sedam dana da podnese dokumentaciju kojom će opravdati izostanak. Tomićev advokat Goran Petronijević izrazio je sumnju da Popović namerno izostaje i odlaže pretrese kako bi došlo do zastarevanja privatne krivične tužbe koju je Tomić podneo 28. januara 2008. godine.

Zastara preti četiri godine kasnije - 28. januara 2012.

Inače, Popović i Tomić su se sudili u još dva postupka za klevetu i oba su zastarela. U jednom je Popović oslobođen optužbe za klevetu, dok je Tomić bio osuđen na novčanu kaznu od 90.000 dinara zbog uvrede i klevete nekadašnjeg šefa biroa za informisanje Vlade Srbije.

Prema najavi Popovićevog branioca, njegov klijent će na narednom prestresu, koji je zakazan za oktobar izneti dopunu svoje odbrane, za koju je pripremio niz novih dokaza, čak i neka saopštenja sa "Vikiliksa".

Ranije, na početku suđenja, Popović je odbacio sve tvrdnje o kleveti.

Tomić je tužio Popovića jer smatra da je izneo neistine na izbornoj konvenciji Liberalno demokratske partije (LDP) u "Sava centru", 14. januara 2008. godine, koju je prenosila televizija "Pink", a koje su mogle da naškode njegovoj časti i ugledu.

Tužba je podneta zbog Popovićevih reči "...Neka neko od onih koji tvrde da je glas njemu (Tadiću) nastavak Zoranove politike kažu da će i dalje našim parama davati finansijske nagrade Zoranovim ubicama kako to ovih dana čini njegov ministar pravde nagradjujući jednog od glavnih organizatora ubistva Acu Tomića...".

Tomiću je neposredno pre toga isplaćeno šest miliona dinara na ime naknade štete zbog 100 dana koje je neosnovano proveo u pritvoru, tokom akcije "Sablja" jer protiv njega nikada nije pokrenut krivični postupak.

Popović je prošle godine u januaru presudom Četvrtog opštinskog suda oslobođen tužbe da je oklevetao Tomića izjavama od 2005. da je loš bezbedanjak i da je tri puta bežao sa Kosova tokom NATO bombardovanja, jer je sud procenio da nekadašnji šef biroa nije imao nameru tim izjavama uvredi Tomića.

Tomić je pak krajem 2008. godine u Trećem opštinskom sudu u Beogradu osuđen na novčanu kaznu od 90.000 dinara zbog uvrede i klevete Popovića. Oba postupka su međutim zastarela pre pravosnažnosti presuda.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

BEBA POPOVIĆ TRAŽI DOKAZE NA VIKILIKSU

Izvor: Kurir, 16.Sep.2011, 08:22

BEOGRAD - Tomić džabe dolazio! Bivši šef biroa za informisanje Vlade Srbije Vladimir - Beba Popović nije se juče pojavio u Prvom opštinskom sudu, pred kojim je penzionisani direktor Vojnobezbednosne agencije Aco Tomić pokrenuo postupak protiv njega za klevetu. Sledeće suđenje po Tomićevoj...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.