U akciji MUP-a uhapšeno osam osoba

Izvor: B92, 09.Dec.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U akciji MUP-a uhapšeno osam osoba

Beograd -- MUP Srbije saopštio je da je uhapšeno osam osoba za koje se sumnja da su u poslednje dve godine izvršili više krivičnih dela.

Radi se o delima zloupotrebe službenog položaja, falsifikovanja isprava, primanja i davanja mita, kao i poreske utaje u postupcima javne nabavke odeće za potrebe MUP-a Srbije, čime su policiju oštetili za višemilionski iznos, a za sebe pribavili protivpravnu imovinsku korist. Oni su uhapšeni u nekoliko gradova u Srbiji.

Među >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uhapšenima su i pripadnici MUP-a, komercijalisti zaduženi za javne nabavke, Radosav Spasić i Aleksandar Janošević, koji su bili zaduženii za odabir najpovoljnijeg ponuđača.

Uhapšeni su vlasnici i direktori firmi "Mari Bo" iz Beograda, "Bim teks" iz Leskovca, SZR "Eskimo" iz Ratkova, kao i pripadnici MUP-a koji su bili određeni za odabir najpovoljnijeg ponuđača i naknadnu realizaciju ugovora.

Navedena preduzeća sklapala su ugovore sa MUP-om o proizvodnji i isporuci odeće određenog kvaliteta, a koristeći falsifikovane nalaze i podmićujući referente MUP-a, isporučivali su robu lošijeg kvaliteta koja ne ispunjava uslove propisane tenderom.

Njih su uhapsili pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK).

Policijski sindikat pozdravio hapšenje

Policijski sindikat Srbije je pozdravio akciju Ministarstva unutrašnjih poslova u kojoj su uhapšeni u zaposleni u ministarstvu.

"Dok jedan pripadnik MUP obavlja visoko rizične zadatke u neadekvatnoj opremi, pojedinci iz službe pružaju alibi dobavljačima kojima je jedini interes novac", izjavio je predsednik Policijskog sindikata Veljko Mijailović.

"Očekujemo da će tužilaštvo brzo podići optužnice protiv vlasnika i direktora kompanija koji su isporučivali uniforme nižeg kvaliteta od dogovorenog, kao i protiv referenata iz ministarstva unutrašnjih poslova", rekao je Mijailović.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšeno 8 osoba

Izvor: RTV Pink, 09.Dec.2008

Malverzacije u nabavci odeće za policiju. . . Uhapšeno je 8 osoba, među kojima tri radnika MUP-a, za koje se sumnja da su u poslednje dve godine izvršili više krivičnih dela. Policijski sindikat pozdravlja akciju i očekuje optužnice. .

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.