Uhapšeno osam osoba

Izvor: RTS, 09.Dec.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeno osam osoba

Policija je u nekoliko gradova uhapsila osam osoba zbog sumnje da su zloupotrebom položaja u postupku javnih nabavki odeće za potrebe MUP-a ostvarili protrivpravnu imovinsku korist i oštetili to ministarstvo u višemilionskom iznosu.

Uhapšeni su u poslednje dve godine izvršili više krivičnih dela zloupotreba službenog položaja, falsifikovanje isprava, primanje i davanje mita, kao i poresku utaju u postupcima javne nabavke odeće za pripadnike policije, čime su oštetili >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << MUP Srbije u višemilionskom iznosu, a za sebe pribavili protivpravnu imovinsku korist.

Slobode su lišeni vlasnik preduzeća ''Mari bo" iz Beograda i "Bim teks" iz Leskovca Božidar Stojiljković, tehnički direktor ''Bim teksa" Vojislav Dimitrijević, vlasnik preduzeća Vunarski institut "Vunil" iz Leskovca Siniša Ćorić i direktor ovog preduzeća Vladimir Jović.

Uhapšeni su i vlasnik SZR ''Eskimo" iz Ratkova Zvezdan Miljković, rukovodilac laboratorije Instituta ''CIS" iz Beograda Gordana Popović, kao i pripadnici MUP-a - komercijalisti zaduženi za javne nabavke, Radosav Spasić i Aleksandar Janošević, koji su bili određeni za odabir najpovoljnijeg ponuđača i naknadnu realizaciju ugovora.

Navedena preduzeća su sklapala ugovore s MUP-om o proizvodnji i isporuci odeće određenog kvaliteta, a koristeći falsifikovane nalaze i podmićujući referente MUP-a isporučivali su robu lošeg kvaliteta koja ne ispunjava uslove propisane tenderom.

Pripadnici MUP-a nastavljaju rad na utvrđivanju činjenica u postupku javnih nabavki i u drugim javnim preduzećima i državnim organima.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.