U Tužilaštvu Vučićevo pismo o susretu Bojovića i državnog funkcionera

Izvor: Vesti-online.com, 28.Feb.2012, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Tužilaštvu Vučićevo pismo o susretu Bojovića i državnog funkcionera

Tužilaštvo za organizovani kriminal dobilo je pismo Aleksandra Vučića, u kome je izneo tvrdnju o susretu jednog državnog funkcionera sa Lukom Bojovićem 2008. Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević izjavio je da u postpupcima koji se vode preotiv Bojović Tužilaštvo nije došlo do tih saznanja.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je posle prijema Vučićevog pisma, u kom je izneo tvrdnju o susretu državnog funkcionera sa Bojovićem koji je optužen za >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << više ubistava, pozvalo Vučića da dostavi podatke o tome, pošto u postupcima protiv Bojovića, kao i drugim krivičnim postupcima koje vodi, nije došlo do tih saznanja, rekao je Radisavljević.

"Očekujem da će Vučić dostaviti informacije u kom sudskom postupku je takav podatak iznet, ko je njegov izvor, kao i druge relevantne činjenice koje mogu biti od značaja za naš dalji rad, radi njihove provere", istakao je on.

Tužilac je kazao i da Vučić može da dostavi informacije koje ima i tokom sastanka koji će sa njim biti održan do kraja sedmice. On je ocenio da važne informacije i podatke ne treba dostavljati preko medija, ako se želi profesionalno postupanje istakavši da svako drugačije ponašanje neminovno dovodi do nepotrebne politizacije.

Vučić je 15. februara, kako je tada saopštio SNS, uputio pismo tužiocu za organizovani kriminal u kojem ga je obavestio da je jedan od najviših državnih funkcionera u vreme dok je bio na vlasti 2008. imao susrete sa Bojovićem.

Naprednjaci su tada na konferenciji za novinare naveli da je u tom pismu na četiri mesta jasno naglašeno ime i prezime tog funkcionera koji se krajem 2008. godine, neposredno pre Bojovićevog bekstva iz zemlje, sastao sa njim u jednom beogradskom kafeu u Njegoševoj ulici.

Aleksandar Vučić rekao je danas da je tužiocu za organizovani kriminal poslao ime, prezime i nadimak čoveka koji se sastao sa Bojovićem, a koji je "poznat po tome što su nadležni državni organi Republike Srbije već postupali po nekim od njegovih iskaza".

Prema njegovim rečima, reč je o čoveku zahvaljujući čijim iskazima je pronađena velika količina oružja i zaslužan je za značajne spoznaje nadležnih službi i državnih organa u borbi protiv organizovanog kriminala.

"Reč je o čoveku koji je veoma poznat nadležnim državnim organima koje se bave pitanjima bezbednosti. Ja sam napisao i uputio sve to", kazao je Vučić.

Na pitanje da li je reč o ministru unutrašnjih poslova Ivici Dačiću, on nije želeo da odgovori na to pitanje. "Sačekaću razgovor s tužioceem i onda ćemo vam odgovoriti ili on ili ja", kazao je Vučić.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.