U Subotici ponovo oštećeni spomenici

Izvor: S media, 08.Jun.2009, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Subotici ponovo oštećeni spomenici

"Nakon što su pre dve nedelje na jevrejskom groblju nepoznati počinioci porušili jedanaest nadgrobnih ploča u subotu posle podne i tokom noci ponovo oštećeno sedam nadgrobnih spomenika", potvrdio Tomislav Harlbror, predsednik jevrejske opštine Subotica.

On je rekao da su u zajednici zabrinuti i osetljivi na ovakve ispade i ovoliki broj oštećenih nadgrobnih ploča nije zabeležen od Drugog svetskog rata.

Posebno je istakao da je ovo veoma loša poruka za Jevreje ali pošto nije ostavljen nijedan šovinistički natpis ili poruka u jevrejskoj zajednici, koja broji oko 200 članova u Subotici, smatraju da je reč o maloletničkom vandalizmu.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.