Novo rušenje spomenika na jevrejskom groblju u Subotici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jun.2009, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novo rušenje spomenika na jevrejskom groblju u Subotici

SUBOTICA - Nakon što su pre dve nedelje na jevrejskom groblju nepoznati počinioci porušili jedanaest nadgrobnih ploča u subotu posle podne i tokom noći ponovo je oštećeno sedam nadgrobnih spomenika , potvrdio je danas Tomislav Harlbror , predsednik jevrejske opštine Subotica.

On je kazao da su u zajednici zabrinuti i osetljivi na ovakve ispade i ovoliki broj oštećenih nadgrobnih ploča nije zabeležen od Drugog svetskog rata.

Posebno je istakao da je ovo veoma >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << loša poruka za Jevreje ali pošto nije ostavljen nijedan šovinistički natpis ili poruka u jevrejskoj zajednici, koja broji oko 200 članova u Subotici, smatraju da je reč o maloletničkom vandalizmu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Opet oskrnavljeno jevrejsko groblje

Izvor: B92, 08.Jun.2009

Subotica -- Nakon što su pre dve nedelje na jevrejskom groblju u Subotici nepoznati počinioci porušili 11 nadgrobnih ploča, u subotu je ponovo oštećeno sedam spomenika... Tomislav Harlbror, predsednik jevrejske opštine Subotica, kazao je da su u zajednici zabrinuti i osetljivi na ovakve ispade...

Nastavak na B92...

Ponovo srušeni nadgrobni spomenici

Izvor: Danas, 08.Jun.2009

Jevrejsko groblje u Subotici ponovo je oskrnavljeno tokom vikenda, kada je stradalo još sedam nadgrobnih ploča. U nedelju 31. maja tokom noći nepoznati vandali su oštetili jedanaest nadgrobnih ploča, a policija se još nije oglasila.

Nastavak na Danas...

Ponovo oskrnavljeno jevrejsko groblje u Subotici

Izvor: Blic, 09.Jun.2009, 00:37

Nakon što su pre dve nedelje na jevrejskom groblju nepoznati počinioci porušili jedanaest nadgrobnih ploča, u subotu posle podne i tokom noći ponovo je oštećeno sedam nadgrobnih spomenika, potvrdio je danas Tomislav Harlbror, predsednik jevrejske opštine Subotica.....On je kazao da su u zajednici...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.