Izvor: RTS, 05.Okt.2022, 17:17

U Šapcu uhapšena grupa zbog sumnje da je štampala lažne dinare i evre

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal nakon višemesečnog predistražnog postupka uhapšeno je pet osoba, zbog postojanja osnova sumnje da su u Šapcu napravili štampariju u kojoj su pravili lažni novac.
Iz Tužilaštva navode da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz čl. 346 i krivično delo falsifikovanje novca iz čl. 241 KZ.
Uhapšeni su M.M., S. I., M.R. M.J. i M.M dok se jedna osoba nalazi u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bekstvu, saopštilo je Tužilaštvo.
Kako se navodi, ta organizovana kriminalna grupa, delovala je u periodu od aprila do danas tako što je u stanu u Šapcu napravila štampariju za pravljenje lažnog novca sa svom pratećom opremom u kojoj je pravila lažan novac u svim fazama izrade.
Lažan novac koji su štampali bio je u valuti evro i dinar u apoenima od 100 i 500 evra odnosno 2.000,00 dinara. Ta organizovana kriminalna grupa je lažni novac stavljala u opticaj na teritoriji Republike Srbije, Crne Gore, Grčke i Italije.
Postoje osnovi sumnje da su za manje od sedam meseci stavili u opticaj lažan novac u ukupnoj dinarskoj protivvredosti od 15 miliona dinara.
U toku su pretresi na više lokacija u Šapcu, Beogradu i Bogatiću.
Svim licima lišenim slobode određeno je policijsko zadržavanje i ona će uz krivičnu prijavu biti sprovedena u Tužilaštvo za organizovani kriminal, kaže se u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšeno petoro: Falsifikovali evre i dinare u stanu u Šapcu

Izvor: Radio 021, 05.Okt.2022

Policija je po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal uhapsila pet osoba.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.