Izvor: RTS, 05.Okt.2022, 16:22

Jagodina, hapšenje policajca zbog sumnje da je direktoru javnog preduzeća odavao podatke iz istrage

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora unutrašnje kontrole i Uprave kriminalističke policije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su N. T. (1981) policijskog službenika PU u Jagodini zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja.
Sumnja se da je od juna 2017. do kraja 2018. godine generalnom direktoru javnog preduzeća >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << čije je poslovanje bilo predmet provera, odavao podatke do kojih je dolazio vršeći službene radnje, saopštio je MUP.
Tako ga je, kako se sumnja, obavestio da se vodi predistražni postupak protiv tog javnog preduzeća, da se prikupljaju dokazi o izvršenim krivičnim delima u tom preduzeću i dao mu instrukcije kako da uklone dokaze.
Zaposleni u preduzeću su po nalogu direktora to i uradili i tako onemogućili dokazivanje izvršenih krivičnih dela, navodi se u saopštenju.
N. T. je, sumnja se, za ovu uslugu, od generalnog direktora, u više navrata primio novac u ukupnom iznosu od 4.500 evra.
Osumnjičeni je generalnom direktoru početkom 2018. godine dostavio i usb memoriju sa svim spisima kojima su policijski službenici PU Jagodina raspolagali, a tiču se poslovanja javnog preduzeća kada je zauzvrat dobio telefon iPhone8.
N. T. će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FALSIFIKOVALI NOVAC Hapšenje kriminalne grupe koja je štampala lažne novčanice od 100 i 500 evra i stavljala ih u promet

Izvor: Blic, 05.Okt.2022

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal nakon višemesečnog predistražnog postupka danas su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Direkcije policije - Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Odeljenja za suzbijanje finansijskog kriminala - Odsek za suzbijanje falsifikovanja...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.