Izvor: Blic, 25.Feb.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tvrde da je kamiondžija, a on prosvetni radnik

LOZNICA - Slobodan Vujanović, profesor razredne nastave iz Loznice, bio je šokiran kada mu je pre pet dana kod lozničkog sudije za prekršaje saopšteno da je 4. decembra prošle godine napravio prekršaj dok je vozio kamion jednog šabačkog preduzeća na magistralnom putu Kraljevo-Čačak.

Vujanović kaže da nikada u životu nije vozio kamion i dodaje da je tog dana bio na svom radnom mestu, među učenicima lozničke osnovne škole „Kadinjača", 200 kilometara udaljen >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << od navedene magistrale.

- Kada sam 20. februara došao kod sudije, saznao sam da sam pozvan na osnovu zamolnice Policijske uprave Kraljevo. Saopšteno mi je da sam 4. decembra na magistralnom putu Kraljevo-Čačak vozio kamion kada je rutinskom kontrolom milicionera ustanovljeno da mi pneumatici nisu dovoljno naduvani i da mi ručna kočnica ne radi, tako da sam morao biti upućen na tehnički pregled. Tu mi se gubi film, pa nisam razumeo da li je rečeno da nisam otišao na tehnički pregled ili nisam hteo da platim kaznu - priča Vujanović koji je, ni kriv ni dužan, od profesora postao kamiondžija.

On objašnjava da je u Kraljevu bio samo kao đak na ekskurziji i da ima samo dozvolu B kategorije, odnosno ne i za upravljanje teretnim vozilima. U izjavi sudiji za prekršaje Vujanović je rekao da ne vozi kamion i da nikada nije radio u šabačkoj firmi čiji je kamion zaustavljen, niti poznaje ikoga iz te firme.

- Najčudnije je to što su podaci o meni potpuno tačni. Moje je ime i prezime, ime mog oca i moja adresa. Sve mi ovo pomalo liči na Kafkin „Proces". Jednostavno rečeno, jesu moji podaci, ali to nisam ja. Moram da priznam da me je uznemirilo samo saznanje da imam poziv od sudije za prekršaje, a sada sam još više uznemiren kada znam o čemu se radi. To sada ide u Kraljevo u sud, a ja se pitam šta da radim, jer me to opterećuje i pomalo me od svega ovoga boli glava. Advokat mi kaže da 99 odsto neću dobiti ništa, ali kako da znam da će biti tako - razmišlja Vujanović.

Kako sada stvari stoje, najverovatnije je da je u ovom slučaju Vujanovića u prekršajnu prijavu izbacio računarski sistem umesto kamiondžije, koji je zaista upravljao kamionom.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.