Tužilaštvo vodi istragu protiv NN lica za ubistvo braće Bitići

Izvor: RTS, 23.Okt.2019, 12:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo vodi istragu protiv NN lica za ubistvo braće Bitići

U slučaju ubistva američkih državljana albanskog porekla, trojice braće Bitići, Tužilaštvo za ratne zločine Srbije vodi istragu protiv nepoznatih izvršilaca (NN lica) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršeno krivično delo ratni zločin protiv ratnih zarobljenika, rečeno je danas Tanjugu u tom tužilaštvu.
Portparol tužilaštva Vasilije Seratlić precizirao je za Tanjug da je predmet u fazi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << istrage u kojem Tužilašto postupa tako što prikuplja dokaze i podatke koji su potrebni da bi se moglo odlučiti da li će se podići optužnica.
Takođe, kako je dodao, tužilaštvo prikuplja dokaze koji su potrebni da se utvrdi identitet počinioca, kao i dokaze za koje "postoji opasnost da se neće moći ponoviti na glavnom pretresu ili bi njihovo izvođenje bilo otežano, shodno odredbama Zakonika o krivičnom postupku.
Iljir, Agron i Mehmet Bitići su američki državljani albanskog porekla, koji su se tokom sukoba na Kosovu i Metohiji pridružili Atlantskoj brigadi Oslobodilačke vojske Kosova (OVK).
Za njihovo ubistvo još nije niko optužen, a dvojica policajaca kojima se sudilo za njihovo protivpravno lišenje slobode pravosnažno su oslobođeni od optužbi 2013. godine.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.