Izvor: RTS, 10.Okt.2022, 15:32

Tužilaštvo traži dve i po godine zatvora za Dragoljuba Simonovića

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu podnelo je sudu optužni predlog protiv bivšeg predsednika Opštine Grocka Dragoljuba Simonovića i bivše načelnice opštinske uprave B. B. Đ. zbog sumnje da su počinili zloupotrebu službenog položaja.
Tužilaštvo je sudu u optužnom predlogu predložilo da Dragoljuba Simonovića osudi na kaznu od dve godine i šest meseci zatvora, a B. B. Đ. na šest meseci >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zatvora, navodi u saopštenju ovo tužilaštvo.

Predložilo je i da sud oboma izrekne meru bezbednosti zabrane vršenja poziva, delatnosti i dužnosti koje se odnose na raspolaganje, korišćenje, upravljanje, rukovanje i čuvanje javne svojine i raspolaganje novčanima sredstvima – Simonoviću u trajanju od pet godine, a B. B. Đ. od tri godine.
Simonović se optužnicom tereti da je nezakonitim postupanjem u decembru 2018. godine prouzrokovao štetu budžetu Gradske opštine Grocka u iznosu od 11.647.035,63 dinara, kaže se u saopštenju.
Sumnja se da suprotno odredbama Zakona o budžetu i Odluke o budžetu GO Groca za 2018. godinu, u decembru te godine doneo rešenje kojim se odobrava isplata godišnje nagrade za 2018. zaposlenim, imenovanim, postavljenim i izabranim licima u GO Grocka od po 50.000 dinara, a koja se uvećava za pripadajuće poreze i doprinose.
B. B. Đ. takođe se sumnjiči da je nezakonitim postupanjem u novembru 2018. godine prouzrokovala štetu budžetu GO Grocka u iznosu od 3.993.000 dinara.
Sumnja se da je, suprotno propisima, u novembru 2018. godine donela rešenje kojim se odobrava isplata jednokratne pomoći zaposlenim i postavljenim licima na osnovu kojeg je istog dana iz budžeta opštine izvršena isplata ukupnog bruto iznosa od 3.993.000 dinara. 
Protiv Dragoljuba Simonovića se, inače, vodi krivični postupak zbog sumnje da je podstrekavao druge okrivljene da zapale kuću lokalnog novinara koji je izveštavao o korupciji u opštini.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NOVA OPTUŽNICA PROTIV SIMONOVIĆA Dragoljubu se na teret stavlja VIŠEMILIONSKA utaja iz budžeta

Izvor: Blic, 10.Okt.2022

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu podnelo je sudu optužni predlog protiv bivšeg predsednika gradske opštine Grocka Dragoljuba Simonovića (63).

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.