Tužilaštvo: Petoro uhapšeno zbog trgovine ljudima

Izvor: B92, 15.Maj.2019, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo: Petoro uhapšeno zbog trgovine ljudima

Beograd -- Pripadnici Odeljenja za suzbijanje trgovine ljudima i krijumčarenja ljudi MUP-a Srbije uhapsili su petoro lica zbog više krivičnih dela.

Uhapšeni se terete za trgovinu ljudima, udruživanje radi vršenja krivičnih dela, posredovanje u vršenju prostitucije i drugo.

Kako je saopštilo Tužilaštvo za organizovani kriminal, posle višemesečne istrage uhapšeni su J. N., G. N., M. N., K. N. i B. D.

Uhapšenima se stavlja na teret da su od sredine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << avgusta 2018. do sredine maja 2019. godine, na teritoriji grada Beograda, organizovali kriminalnu grupu radi vršenja navedenih krivičnih dela.

Oni su "kod pojedinih lica koje su žrtve izvršenja koristili njihove teške prilike u kojima se nalaze kako bi ih vrbovali i seksualno eksploatisali putem prostitucije, a sve radi sticanja imovinske ili bilo koje druge koristi, kaže se u saopštenju i dodaje da su organizator J. N. i pripadnici pomenute grupe pribavili imovinsku korist u višemilionskom iznosu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.