Tuča u gimnaziji u Nišu, krivična prijava za dva dečaka

Izvor: RTS, 15.Dec.2017, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tuča u gimnaziji u Nišu, krivična prijava za dva dečaka

Jedan dečak povređen, kada su dvojica vršnjaka upala sa motkama u kabinet niške Gimnazije "9. maj" i započela tuču. Kako RTS saznaje, reč je o učenicima druge srednje škole protiv kojih će biti podneta krivična prijava.
U MUP-u kažu da je tuča prijavljena oko 18 časova, odnosno prijavljeno je da su dva dečaka svom vršnjaku nanela povrede glave.

Lakše povrede, posekotine na vratu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i licu, kao i posekotine na glavi, učeniku trećeg razrede Gimnazije "9. maj" brzo su sanirane i pušten je na kućno lečenje, javlja dopisnik RTS-a.
Kako nam je direktor gimnazije Nebojša Lekić rekao, izbegnut je mnogo veći incident s obzirom na to da su dvojica učenika Trgovačke škole u gimnaziju upala sa motkama.
Oni su prvo prekinuli peti čas u popodnevnoj smeni, pa su, zbog upozorenja profesora hemije i jednog od dečaka, izašli – da bi se ubrzo vratili sa motkama.
Interventna policija je brzo reagovala i, kako kaže direktor, zahvaljujući njima ali i pribranosti profesora izbegnut je veći incident.
U kabinetu ima materijalne štete, pa zato u toj prostoriji danas nema nastave.
Prema rečima direktora, već su preduzete određene mere s obzirom na to da gimnazija ima video-nadzor i stalna dežurstva profesora, ali nema privatno obezbeđenje što će, posle ovog incidenta, verovatno morati da uvede.
Trgovinska škola je u međuvremenu saopštila da jedan od učenika koji je sinoć učestvovao u incidentu, od septembra nije više đak njihove škole, a da su drugog učenika roditelji jutros ispisali, tako da škola ne može protiv njih da pokrene nikakav postupak.
U policiji kažu da su preduzeli sve neophodne mere. Obavešteno je i Više javno tužilaštvo u Nišu, a protiv dva dečaka će biti podneta krivična prijava.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.