Trgovina ljudskim organima, kosovsko-nigerijska veza

Izvor: RTS, 10.Feb.2016, 01:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trgovina ljudskim organima, kosovsko-nigerijska veza

U tekstu nigerijske novinske agencije "Naij" o trgovini ljudskim organima indirektno se pominje bivši kosovski premijer Hašim Tači.
Agencija je objavila da je guverner nigerijske države Imo Ročas Okorča optužen da je trgovao organima i u tom poslu sarađivao sa kriminalcima iz Turske, Hrvatske i sa Kosova.

Optužbe >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je iznela Nigerijska medicinska asocijacija koja je navela da prvi put u istoriji Vlada učestvuje u trgovini organima.
Predstavnik asocijacije Filip Ndžemanze rekao je da guverner države Imo koristi državne resurse kako bi održavao mrežu trgovine organima.
"Njegovi saradnici iz inostranstva su iz Turske, Hrvatske i sa Kosova. Reč je o međunarodnoj mreži, a Ročas Okorča je lokalni šef. Bivši premijer Kosova je na čelu trgovine organima u Evropi i on je Okorčin prijatelj", naveo je Ndžemanze.

Medicinski radnici su ukazali i na Okorčina nedavna putovanja u Tursku, Kosovo, Hrvatsku i zemlje Latinske Amerike i Azije. Kako navode, i gradnja 27 novih bolnica u zemlji svedoči da je on umešan u trgovinu organima.
Za komentar je upitan i guvernerov savetnih za medije koji je poručio da je reč o staroj priči koju su istražili nadležni organi. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.