Izvor: Blic, 30.Maj.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Toksični materijal otrovao osam osoba na Kosovu

Toksični materijal, koji je na Kosovo stigao iz Irana, nalazi se u Gornjem Dobrevu u opštini Kosovo Polje, a prema informacijama KIM radija, osam osoba je primljeno u Kliničko bolnički centar u Prištini.



Direktor za opšte poslove u Opštini Kosovo Polje Malići Beriša je KIM radiju potvrdio da se u ovom selu nalazi opasan materijal, ali nije znao o čemu se tačno radi. On je rekao da se u selu oseća neprijatan miris koji se širi.

Portparol KPS za >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << region Prištine Veton Eljšani je rekao da se u Gornjem Dobrevu nalazi devet epruveta koje su tu iz Dragaša donete na analizu.

Na pitanje novinara da li u Dobrevu postoji labaratorija i gde se tačno nalazi, Eljšani nije mogao da odgovori.

Portparol KPS je dodao da se cisterne sa toksičnim materijalom iz Irana još nalaze kod Dragaša i da je u vezi s ovim slučajem uhapšeno pet osoba, vozači tri kamiona, koji su državljani Bugarske i dva Albanca.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.