Tokom blokade Mosta slobode izbila tuča dve grupe građana, letele kamenice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Dec.2021, 11:54

Tokom blokade Mosta slobode izbila tuča dve grupe građana, letele kamenice

Građani, koji protestuju protiv Zakona o eksproprijaciji i Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi, blokirali su danas most Slobode u Novom Sadu na dva sata.

Tokom današnje blokade puteva došlo je do nekoliko incidenata, jedan od njih se dogodio u Novom Sadu, kada je došlo do tuče dve grupe građana, a kako javlja izveštač Tanjuga, letele su i kamenice.

Izveštač Tanjuga navodi, pozivajući se na očevice, da je povređena jedna osoba.

Došlo je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << do kraćeg fizičkog obračuna između desetak mladića koje su izašli iz blokiranih automobila i sukobili se sa građanima na blokadi, javlja dopisnik RTS-a.

Pre toga mladići su pokušali da prođu automobilima kroz masu ljudi iako im je objašnjeno da moraju da nađu zaobilazni put.

Nakon kraćeg fizičkog obračuna sa učenicima protesta, u koje su bile uključene i kamenice, mladići su pobegli sa lica mesta.

Protesti i blokade saobraćaja odvijali su se danas u više gradova u Srbiji.

Ministarstvo unutrašnjih poslova danas je ponovilo da je svaka blokada saobraćaja kršenje zakona, kao i održavanje neprijavljenih skupova.

"Podvlačimo da svu odgovornost za sve što može da se desi na skupovima koji nisu prijavljeni ili odobreni u skladu sa zakonom od strane nadležnih organa, snose isključivo organizatori neprijavljenih skupova", naveo je MUP u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Blokada mosta Slobode danas u 14 časova

Izvor: Danas, 04.Dec.2021

Protest sa blokadom mosta Slobode održaće se danas u 14 časova u Novom Sadu. Skupovi će se održati i u nekoliko desetina gradova i mesta širom Srbije.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.