Teška saobraćajka u Zemunu, poginuo vozač GSP-a, ima povređenih putnika (FOTO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Feb.2020, 09:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teška saobraćajka u Zemunu, poginuo vozač GSP-a, ima povređenih putnika (FOTO)

Vozač autobusa GSP na liniji 15 poginuo je jutros u saobraćajnoj nesreći na raskrsnici Ulica cara Dušana i Tršćanske u Zemunu, a nekoliko osoba je povređeno, saopštio je GSP. Uhapšen mladić A.R. (1998) zbog izazivanja nesreće.

Kako navode, u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros oko 4 sata, a u kojoj su učestvovali autobus GSP na liniji 15, autobus privatnog prevoznika i automobil, poginuo je vozač GSP (1989), dok je povređeno nekoliko putnika i vozač drugog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << autobusa, kao i vozač automobila.

Prema nezvaničnim informacijama, nezgodu je izazvao automobil koji je na raskrsnici koja je regulisana semaforom velikom brzinom iz Tršćanske ulice ušlo u Ulicu cara Dušana, udarilo u autobus privatnog prevoznika, koji je nakon toga udario u autobus GSP-a.

Autobus GSP-a je išao prazan iz garaže u Zemunu da se uključi na liniju 15, a autobus privatnog prevoznika je radio na liniji 45.

Na vozilima koja su učestvovala u nezgodi pričinjena je velika materijalna šteta.

GSP "Beograd" izrazilo je najdublje saučešće porodici nastradalog vozača, koji nije svojom krivicom izgubio život i želi brz oporavak povređenima.

Takođe, apeluje na sve učesnike u saobraćaju da budu oprezni i da poštuju saobraćajne propise, kako se ovakve situacije ne bi dešavale.

Istraga će utvrditi okolnosti pod kojima se zaista desila nezgoda, saopštilo je GSP "Beograd".

Uhapšen mladić A.R. (1998) zbog izazivanja nesreće

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su A. R. (1998) zbog postojanja osnova sumnje da je izazvao saobraćajnu nezgodu rano jutros u Zemunu, u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, a tri su povređene.

Osumnjičeni se tereti da se, dolaskom do raskrsnice Tršćanske i Cara Dušana, nije zaustavio na crveno svetlo na semaforu, već je nastavio da vozi i sudario se sa jednim autobusom. Od jačine udara autobus je odbačen u levu stranu i direktno se sudario sa drugim autobusom koji je išao iz suprotnog smera.

Osumnjičenom A.R. je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Vesić: Pomoć grada porodici vozača

Grad Beograd izražava saučešće porodici nastradalog vozača GSP i učiniće sve da porodica dobije pomoć i podršku, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Vesić je rekao i da će Grad Beograd sarađivati sa nadležnim organima u istrazi o teškoj nesreći.

Kako je na Fejsbuku naveo Vesić, koji je obišao mesto nesreće, sudarila su se dva autobusa, 1372 sa linije 15 koji je krenuo da se uključi na liniju i autobus privatnog prevoznika, a nesreću je izazvao vozač automobila koji je, kako navodi Vesić, bežao od policije.

"Do nesreće je došlo kada se iz Tršćanske ulice pojavilo putničko vozilo koje je, kako stoje stvari kršeći pravila i vozeći neprilagođenom brzinom udarilo u autobus privatnog prevoznika koji je potom udario u gradski autobus. Vozač automobila je, prema informacijama koje sam dobio na licu mesta, bežao od policije", naveo je Vesić.

Kako dodaje, povređeno je troje ljudi - vozač privatnog autobusa, jedna putnica iz privatnog autobusa i vozač automobila koji je izazvao udes i oni su zdravstveno zbrinuti.

Istraga u toku, prve info-nesreću izazvao vozač automobila

GSP Beograd i privatni prevoznik "Unicop" sarađuju sa nadležnim organima na istrazi saobraćajne nesreće u Zemunu, saopštio je sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević.

Na osnovu prvih informacija sa lica mesta, sve ukazuje na to da je saobraćajnu nezgodu u kojoj su učestvovali autobus GSP, autobus privatnog prevoznika i automobil, izazvao "bahati" vozač automobila i da vozači autobusa nisu krivi, navodi se u saopštenju.

Sekretar za javni prevoz je u ime grada izjavio saučešće povodom saobraćajne nezgode na raskrsnici ulica Cara Dušana i Tršćanske.

"Ništa ne može da vrati mladog čoveka koji je izgubio život i to predstavlja nenadoknadiv gubitak za porodicu. Duboko saosećamo s porodicom poginulog vozača i sa GSP 'Beograd', navedeno je u saopštenju iz Sekretarijata za javni prevoz.

Ističe se i da GSP "Beograd" ima podršku Grada Beograda u unapređenju uslova i bezbednosti u radu, posebno vozača.

Dodaje se da će Grad nastaviti obnovu voznog parka GSP-a, kako bi građani imali sve bolji i kvalitetniji prevoz, a vozači bolje i bezbednije uslove rada, s obzirom da nova vozila podrazumevaju veću pouzdanost i sigurnost u svakom pogledu.

Sekretarijat za javni prevoz izrazio je nadu da će se povređeni putnici u jutrošnjoj saobraćajnoj nezgodi brzo oporaviti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.