TUGA U BORČI ZBOG POGIBIJE DEVOJČICE

Izvor: Kurir, 24.Jan.2011, 07:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TUGA U BORČI ZBOG POGIBIJE DEVOJČICE

BEOGRAD - Borča plače za nesrećnom devojčicom! Obdukcija tela osmogodišnje Marije J., koja je stradala preksinoć u svojoj sobi u Borči, još nije završena da bi se znao tačan uzrok smrti. Zasad se pretpostavlja da je dete palo s gornjeg kreveta i zadavilo se šalom s kojim se igralo

BEOGRAD - Borča plače za nesrećnom devojčicom!

Obdukcija tela osmogodišnje Marije J., koja je stradala preksinoć u svojoj sobi u Borči, još nije završena da bi se >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << znao tačan uzrok smrti. Zasad se pretpostavlja da je dete palo s gornjeg kreveta i zadavilo se šalom s kojim se igralo.

U porodičnoj kući u ulici Jovana Tekelije u Borči neprekidno se smenjuju rođaci i prijatelji. Dolaze da izraze saučešće, ćutke ulaze u kuću, kratko se zadržavaju.

- Za njom plače ceo kraj. Bila je zlatno dete, veoma inteligentno i lepo - priča komšija, prisećajući se poslednjeg susreta s devojčicom.

- Bila je neverovatno komunikativna. Volela je da porazgovara sa svakim kog sretne. Video sam je pre neki dan, vraćala se iz škole. Ranac na leđima, a ona trčkara i cvrkuće - priča stariji čovek dok mu niz lice klize suze.

Kaže, ne može da veruje da je više neće sretati dok prolazi pored njegove kuće i pozdravlja ga u prolazu.

- Nemam hrabrosti da odem kod njenih u kuću. Šta da im kažem? Imali su sve, a sada nema reči utehe za njih - priča više za sebe drugi komšija.

A roditelji i dve starije sestre u potpunom su šoku. Ne žele da razgovaraju s novinarima. Pod sedativima su jer je bol neizdrživ.

- Mnogo im je teško. Strašna ih je sudbina zadesila. Od subote uveče su na lekovima za smirenje. Moraju da prežive ovo zbog dve starije devojčice - kaže jedan komšija za Kurir, ne skrivajući suze.

Marija je, kako kaže, ostala sama u sobi na spratu svega dvadesetak minuta.

- Zabrinuli su se jer se nije pojavljivala, a iz sobe se ništa nije čulo, pa je starija sestra otišla da vidi šta se dešava s njom. Kad je ušla u sobu, zatekla je stravičan prizor. Počela je da vrišti. Od tog trenutka ona više ne može da dođe sebi - ispričao je drhtavim glasom jedan komšija.

Sahrana još nije zakazana

Sahrana još nije zakazana jer se čeka da bude završena obdukcija na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu. Stručnjaci VMA trebalo bi da utvrde šta se tačno desilo maloj Mariji J.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Pokrenuta istraga o smrti devojčice iz Borče, čeka se obdukcija

Izvor: Press, 24.Jan.2011

U porodičnoj kući u beogradskom naselju Borča, gde se osmogodišnja M. J. preksinoć ugušila šalom igrajući se u svojoj sobi i dalje vladaju muk i bol .Telo nesrećne devojčice nalazi se na Vojnomedicinskoj akademiji, a kako je tačno došlo do tragedije...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.