TAJNU ODNELA U GROB Dva puta mu oprostila batine, a onda se jedna svađa pretvorila u KOBNU

Izvor: Blic, 21.Mar.2017, 22:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TAJNU ODNELA U GROB Dva puta mu oprostila batine, a onda se jedna svađa pretvorila u KOBNU

Ratko Anđelković (55), koji je u subotu zadavio suprugu Mirjanu (42) i potom se obesio, hapšen je dva puta zbog nasilja u porodici, i to 2012. i u decembru 2016.

Iako je policija odradila svoj deo posla, Mirjana se po svemu sudeći isprva nadala da će se njen suprug promeniti, s obzirom na to da je, kako „Blic“ saznaje, nakon prvog privođenja supruga potpuno promenila iskaz i negirala nasilje, te Anđelković nije proveo ni dana u pritvoru.

Sledeće batine, i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << to samo one za koje istražni organi znaju, Mirjana je dobila u decembru prošle godine i tada je policija ponovo podnela krivičnu prijavu protiv njenog muža.

- Protiv Ratka Anđelkovića smo dobili prijavu koju nam je policija podnela sredinom decembra. Saslušali smo osumnjičenog, koji je negirao da je počinio krivično delo nasilja u porodici. Oštećena Mirjana je na saslušanju rekla da je osumnjičeni njen suprug, te da ne želi da svedoči i da neće da se prodruži krivičnom gonjenju svog muža - kaže opštinski javni tužilac u Vladičinom Hanu Dragan Nikolić.

Po nalogu tužilaštva policija je izvršila provere i tada je utvrđeno da Anđelković ne poseduje oružje. Da li je Mirjana želela da zaštiti decu i zbog čega je povukla prijave, tajna je koju je odnela u grob. Ono što je sigurno jeste da je želela da ipak stane na kraj godinama torture i batina, te je ubrzo nakon poslednjeg slučaja podnela zahtev za razvod, za koji je bilo zakazano ročište 20. marta.

Ratkov krvavi pir odigrao se 19. marta oko 22 sata u njihovom iznajmljenom stanu u Ulici Ivana Milutinovića u Vladičinom Hanu.

Po povratku sa rođendanskog slavlja supružnici su večerali, nakon čega je došlo do svađe i potom do jezivog zločina.

Ratko je Mirjanu zadavio golim rukama, a potom napustio stan i u porodičnoj kući u rodnom selu Manjak se obesio.

Njihove dve ćerke, trgovkinja Ana (22) i student biologije Anita (20), u trenutku tragedije bile su u gradu.

- U poslednje vreme Mira je bila zamišljena, ćutljiva. O razmiricama sa mužem nikome nije pričala. Čak nismo ni znali da je pokrenula brakorazvodnu parnicu. I u subotu su bili zajedno na rođendanu kod prijatelja. Čula sam da je Ratko bio bolesno ljubomoran, da je od nje stalno tražio da napusti posao. Često je dobijala batine. Neprijatne scene ljubomore priređivao joj je često, i u dućanu u kojem je radila sa ćerkom - kaže Mirjanina prijateljica.

Žitelji Vladičinog Hana mahom odmahuju rukom i kažu da su naročito zabrinuti zbog činjenice da bi ćerke Anđelkovića uskoro mogle praktično da ostanu na ulici i bez krova nad glavom, jer posle porodične tragedije neće imati para da plaćaju kiriju u zakupljenoj kući na periferiji grada. Takođe, pitanje je i šta će dalje biti s Anitinim školovanjem.

Sahrane odvojeno

Još uvek se ne zna kada će biti sahranjeni Mirjana i Ratko Anđelković. Roditelji će Mirjanu sahraniti u rodnom selu Mačkatica, dok će Ratko biti sahranjen na seoskom groblju u Manjaku kraj Vladičinog Hana.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.