Suđenje Gazda Jezdi ponovo odloženo za maj mesec

Izvor: Glas javnosti, Beta, 17.Feb.2011, 07:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suđenje Gazda Jezdi ponovo odloženo za maj mesec

BEOGRAD- Početak suđenja vlasniku propale štedionice Jugoskandik Jezdimiru Vasiljeviću i četvorici njegovih saradnika, optuženim da su oštetili štediše za 95 miliona evra i proneverili 30 miliona evra, odložen je za 30. maj zbog lošeg zdravstvenog stanja Vasiljevića.

- Nisam sposoban da pratim suđenje, imam zapušene arterije, 95 posto i 90 posto, gubim dah i zuji mi u ušima. Imao sam zakazanu operaciju za 18. februar na klinici Dedinje, ali ne verujem toj bolnici jer mi >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << odlažu operaciju, rekao je Vasiljević.

Vasiqević je u sudnicu doveden iz pritvora Okružnog zatvora u Beogradu, hodao je na štakama i teško i tiho govorio. Tužilaštvo se složilo sa predlogom odbrane za odlaganje suđenja uz konstataciju da Vasiljeviću očigledno nije dobro.

Vasiljević je rekao i da ima saznanja da je neko iz suda, mimo sudije, onemogućio da 8. februara bude primljen na Kliniku za kardiovaskularne bolesti Dedinje.

 Sudija Slađana Marković rekla je da je odobrila da Vasiljević 18. februara bude prebačen u kliniku Dedinje radi operacije, a da u spisima ne postoji podatak o hospitalizaiji 8. februara.

Na današnje suđenje nije došao ni prvooptuženi crnogorski državljanin Milorad Vukotić, direktor Banke privatne privrede Crne Gore, jer nije uredno pozvan, a iz Crne Gore nije stigla dokumentacija o pozivu Vukotiću.

Početak suđenja bio je odložen 13. septembra prošle godine jer na suđenje nije došao prvooptuženi Vukotić, a 30. novembra zbog bolesti Vasiljevića. Optuženi su i Ljubivoje Šundić, Dragan Antonijević i advokat Stevan Protić.

Vasiljević je u pritvoru je od 26. marta 2010. godine, kada je izručen iz Holandije, a sud je u septembru prošle godine odbio da mu ukine pritvor. Vasiljević i njegovi saradnici optuženi su za zloupotrebu službenog položaja, prevaru i utaju vezanu za piramidalnu štednju u Jugoskandiku, početkom prošle decenije.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.