Izvor: Blic, 16.Nov.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suđenje Dragoljubu Milanoviću u utorak iz sedmog pokušaja

Suđenje nekadašnjem direktoru Radio-televizije Srbije Dragoljubu Milanoviću, zbog zloupotrebe službenog položaja i pribavljanja protivpravne imovinske koristi od 38 miliona dinara, trebalo bi da počne u utorak u Okružnom sudu u Beogradu.

Početak ovog suđenja odlagan je već šest puta u poslednjih godinu dana što zbog dojava o bombi što zbog Milanovićevog lošeg zdravstvenog stanja.

Prilikom odlaganja suđenja u junu, zbog izostanka Milanovićevih branilaca, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nekadašnji direktor RTS-a je rekao da mu nije u interesu da se suđenje odlaže i da se "ova tortura, koja traje već osam godina" prema njemu, nastavlja.

Milanović izdržava desetogodišnju zatvorsku kaznu u KPZ "Zabela" kod Požarevca, zbog pogibije 16 radnika RTS-a u vreme NATO bombardovanja.

Okružno tužilaštvo tereti Milanovića da je, od 4. septembra 1996. do 21. avgusta 2000, u Beogradu, kao generalni direktor RTS-a, zloupotrebio službeni položaj, dodeljujući stanove i stambene kredite "deficitarnim kadrovima" i tako drugome pribavio protivpravnu imovinsku korist.

On je, mimo stambene komisije, bez odgovarajuće rang liste i bez pisane saglasnosti glavnih urednika dodeljivao stanove u zakup zaposlenima u RTS-u, između ostalih i onima koji su ih već imali. Na taj način 53 osobe dobile su stanove, navedeno je u optužnici.

Krajem avgusta prošle godine, Milanoviću su ukinute zatvorske privilegije koje je uživao od 25. septembra 2005, kada je prebačen u zatvor otvorenog tipa.

Odlukom upravnika zatvora, Milanović je sada redar zatvorske bolnice, odnosno zadužen je za njeno čišćenje.

Kazna mu ističe 1. septembra 2012. godine.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.