Stefanović: Za šest meseci oduzeto trostruko više narkotika

Izvor: BKTV News, 13.Sep.2017, 15:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Za šest meseci oduzeto trostruko više narkotika

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas na sednici skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove da je u prvih šest meseci oduzeto trostruko više narkotika u odnosu na isti period lane.

Stefanović je precizirao da je u pomenutom periodu oduzeto 2.135 kilograma narkotika i 274.648 opojnih droga, što je, kaže, trostruko više u odnosu na period januar-jun 2016.

Govoreći o brobi protiv korupcije, on je istakao da je otkriveno 876 >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << krivičnih dela, a uglavnom je bilo zloupotreba službenog položaja, davanje i primanje mita. Stefanović je naveo da su podnete 504 krivične prijave u vezi sa tim.

Predstavljajući šestomesečni izveštaj, Stefanović je rekao da je smanjen broj teških ubistava sa 24 na 20, kao i nanošenje teških telesnih povreda,

U tom periodu je bilo 3.253 nasilja u porodici sto je za oko 15 odsto više u odnosu na prvih šest meseci 2016.

Kaže da su otkrivena 373 krivična dela koja su iz oblasti visokotehnološkog kriminala, dodajući da je bilo zloupotreba platnih kartica, ali i druga dela.

U tom smislu potrebna je obuka i pomoć kako bi policija bila efikasnija.

“Javni red i mir je očuvan u pored velikog broja održanih manifestacija”, rekao je Stefanović i dodao da je stanje bezbednosti u pograničnom području stabilno, te da su podnete prekršajne prijave protiv više od 600 lica, a najviše ih je iz Avganistana i Pakistana.

Takođe, naveo je smanjen broj saobraćajnih nezgoda sa nastradalim licima, i to za oko 1,6 odsto.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stefanović: Povećanje plata i nove uniforme za policiju

Izvor: Večernje novosti, 13.Sep.2017

Ministar unutrašnjih poslova skupštinskom odboru na kome su usvojeni izveštaji MUP-a rekao da će se truditi da Srbija bude još bezbednija Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izrazio je nadu da će do kraja godine biti isporučene nove uniforme za pripadnike interventne...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.