Izvor: Blic, 13.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski državljani osuđeni na Krfu, sutra se vraćaju u Srbiju

Sud na Krfu proglasio je danas svih 11 srpskih državljana krivim za nanošenje teških telesnih povreda u tuči sa grupom grčkih mornara u subotu, i osudio ih na kazne od 32 do 42 meseca zatvora, rekao je danas Beti šef konzularnog odeljenja ambasade Srbije u Grčkoj Zoran Marković.

Marković je u telefonskom razgovoru za Betu rekao da su oni osuđeni bezuslovno, ali da će uz plaćanje kaucije od 200 evra po osobi svi srpski državljani biti "za pola sata" na slobodi i da će im biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dozovoljeno da napuste Grčku sutra autobusom, kako je i bilo planirano turističkim aranžmanom.

On je dodao da je u skladu sa grčkim zakonom i procedurom advokat uložio žalbu u ime optuženih.

Marković je naveo da kaucija od 200 evra predstavlja garanciju da će se svi optuženi pojaviti pred Apelacionim sudom u žalbenom postupku.

Prema njegovim rečima, srpski državljani su osuđeni na visoke kazne jer je u optužnici nanošenje telesnih povreda svakom pojedincu okvalifikovano kao zasebno krivično delo.

Dodao je da je najviše optuženih osuđeno na 40 meseci zatvora.

Šef konzularnog odeljenja u ambasadi Srbije u Atini je rekao da još nije "ni vreme ni mesto" da se daju ocene o tome šta se tačno desilo, jer su izjave optuženih u koliziji sa optužnicom.

Jedanaest srpskih državljana uhapšeno je u subotu na Krfu zbog tuče sa grčkim mornarima, u kojoj je povređeno više osoba, od kojih su dva grčka mornara teže povređena.

Lučka policija je saopštila da je do tuče došlo u marini u mestu Paleokastrica na severozapadu ostrva Krf pošto se 11 srpskih turista vratilo s izleta. Oni su tada počeli da se prskaju s vodom, a posle upozorenja grčkih mornara da ne rasipaju vodu, srpski turisti su ih napali.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.