Izvor: RTS, 01.Jul.2022, 17:41

Sprečeno krijumčarenje 281 kornjače zaštićene vrste, krivične prijave protiv tri osobe

Pripadnici Jedinice za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštite životne sredine MUP-a, u saradnji sa Policijskom upravom Vranje, pronašli su 281 kornjaču, koja je zakonom zaštićena vrsta, zbog čega će protiv trojice muškaraca podneti krivičnu prijavu, saopštio je MUP.
Policija je, kako se navodi u saopštenju, na teritoriji Bujanovca zaustavila automobil u kojem su se nalazili pedesettrogodišnji, pedesetosmogodišnji i četrdesetpetogodišnji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << muškarac, svi albanske nacionalnosti, i pronašla kornjače koje je nadležna inspekcija privremeno oduzela i zbrinula.

Kako se navodi, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo uništenje, oštećenje, iznošenje u inostranstvo i unošenje u Srbiju zaštićenog prirodnog dobra, protiv osumnjičenih će biti podneta krivična prijava u redovnom postupku Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Policija u automobilu pronašla 281 kornjaču, zakonom zaštićenu vrstu

Izvor: Danas, 01.Jul.2022

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Jedinice za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštite životne sredine, u saradnji sa Policijskom upravom Vranje, pronašli su 281 kornjaču, zakonom zaštićenu vrstu, i protiv trojice muškaraca albanske nacionalnosti podneće krivičnu prijavu, saopšteno...

Nastavak na Danas...

Pronađeno skoro 300 kornjača u autu u Bujanovcu, krivične prijave protiv tri osobe

Izvor: JužneVesti.com, 01.Jul.2022

Policija je na teritoriji Bujanovca zaustavila automobil u kome je pronašla 281 kornjaču, zakonom zaštićenu vrstu i protiv trojice muškaraca će podneti krivičnu prijavu.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.