Slučaj Tehnohemija – preinačena presuda, svi oslobođeni optužbi

Izvor: RTS, 13.Jun.2019, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slučaj "Tehnohemija" – preinačena presuda, svi oslobođeni optužbi

Apelacioni sud u Beogradu preinačio je osuđujuću presudu i pravosnažno oslobodio od optužbi bivšeg direktora Agencije za privatizaciju Miodraga Đorđevića i još dvoje njegovih saradnika za zloupotrebe službenog položaja u vezi sa prodajom "Tehnohemije" 2005. godine.
"Tehnohemija" je, inače, jedan od 24 slučaja privatizacija koje je svojevremeno kao sporne označio Savet za borbu protiv korupcije. 
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />Ovom odlukom Apelacionog suda, pored Đorđevića pravosnažno su od optužbi oslobođeni članovi Komisije za kontrolu ugovora o prodaji iz Agencije Aleksandar Vučetić i Ljiljana Mlađan.
Oni su bili osuđeni na dve i po i dve godine zatvora uz meru zabrane vršenja poziva, delatnosti i dužnosti u roku od pet godina, ali je ta odluka pravosnažnom presudom poništena.
U obrazloženju Apelacionog suda navodi se da nije dokazano da su okrivljeni izvršili krivično delo u saizvršilaštvu "jer nije dokazano postojanje umišljaja kod okrivljenih koji bi obuhvatio njihovu svest o bitnim obeležjima krivičnog dela koje im je optužnim aktom stavljeno na teret".
Oni su bili optuženi da su zloupotrebili službeni položaj jer su prilikom kontrole ispunjenja ugovornih obaveza iz ugovora o prodaji koji je Agencija za privatizaciju zaključila sa kupcem preduzeća "Tehnohemija" – kupcu Ristu Gojkoviću pribavili imovinsku korist od 25.590.000 dinara, ne vršeći kontrolu izvršenja obaveze iz ugovora o prodaji.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Svi oslobođeni optužbi za Tehnohemiju

Izvor: Mondo, 13.Jun.2019

Apelacioni sud u Beogradu preinačio je osuđujuću presudu i pravosnažno oslobodio optužbi bivšeg direktora Agencije za privatizaciju Miodraga Đordevića...Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac..Sud je oslobodio i još dvoje njegovih saradnika za zloupotrebe službenog položaja u vezi sa prodajom...

Nastavak na Mondo...

Preinačena presuda, svi oslobođeni optužbi za Tehnohemiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jun.2019

Apelacioni sud u Beogradu preinačio je osuđujuću presudu i pravosnažno oslobodio od optužbi bivšeg direktora Agencije za privatizaciju Miodraga Đorđevića i još dvoje njegovih saradnika za zloupotrebe službenog položaja u vezi sa prodajom Tehnohemije 2005. godine...Tehnohemija je, inače,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.