Šljivančaninu žao zbog žrtava rata, ali se nije pokajao

Izvor: Blic, 07.Jul.2011, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šljivančaninu žao zbog žrtava rata, ali se nije pokajao

Odluka Haškog tribunala o puštanju na slobodu bivšeg oficira jugoslovenske vojske Veselina Šljivančanina je doneta 5. jula kao poverljiva, uz nalog sekretaru Tribunala da je objavi tek kada Šljivančanin bude pušten na slobodu.

U donošenju odluke, predsednik Tribunala je naveo da ja Šljivančanin "izrazio žaljenje zbog svih užasnih događaja, ne samo u Vukovaru, već širom teritorije bivše Jugoslavije."

"Šljivančanin јe izrazio žaljenje zbog žrtava rata >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u bivšoј Јugoslaviјi, naročito u Vukovaru, ali niјe izrazio žaljenje zbog svoјih zločina, јer on ne dovodi u vezu sudbinu žrtava sa svoјim aktima. Na osnovu toga, smatram da јe Šljivančanin pokazao izvesne znake rehabilitaciјe, što ide u prilog njegovog oslobađanja", navodi se u odluci predsednika Tribunala.

Šljivančanin je stigao danas u Beograd redovonom linijom JAT-a pošto je danas pušten na prevremenu slobodu.

Povezane vesti: Burne reakcije u Hrvatskoj na oslobađanje Šljivančanina Šljivančanin doleteo u Beograd Šljivančanin za dve godine na slobodi Rasprava o reviziji presude Šljivančaninu

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.