Severna Koreja: Šišanje na 15 dana, ne duže od pet cm

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Apr.2017, 13:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Severna Koreja: Šišanje na 15 dana, ne duže od pet cm

Vlada Severne Koreje objavila je ilustraciju sa 15 frizura za žene i muškarce koje mogu da traže od frizera.

U salonima širom Pjongjanga osvanule su ilustracije sa prihvatljivim frizurama, ali kako piše "Dejli mejl", nijedna od njih ne liči na prepoznatljivu frizuru severnokoprejskog vođe Kim Džong Una.

Žene iz Severne Koreje kojima se dopada kratka ili duga kosa pojedinih poznatih ličnosti, ne bi smele od frizera da traže da ih ošiša tako, jer će prekršiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pravila.

Dok devojke mogu da nose šiške, pletenice i šnalice u kosi, udatim ženama se preporucuje kratka kosa ili bob nalik na frizuru Kimove supruge.

Pravila važe i za muškarce koji moraju da imaju kratko podšišanu kosu na potiljku i uredne zulufe. Oni moraju da se šišaju na svakih 15 dana, a dužina dlake ne sme da prelazi pet centimetara.

Kako navodi list, vlasti ove azijske zemlje žele da odvrate građane od imitiranja zapadnjačkog izgleda.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ukoliko biste se šišali u Severnoj Koreji frizer sme samo ovakve frizure da vam napravi ili ga država kazni (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Apr.2017

Dok devojke mogu da nose šiške, pletenice i šnalice u kosi, udatim ženama se preporučuje kratka kosa ili bob nalik na frizuru Kimove supruge...Vlada Severne Koreje objavila je ilustraciju sa 15 frizura za žene i muškarce koje mogu da traže od frizera...U salonima širom Pjongjanga osvanule su...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.