Šestorica pripadnika Šarićeve grupe nagodilo se tužilaštvom

Izvor: Politika, 28.Mar.2012, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šestorica pripadnika Šarićeve grupe nagodilo se tužilaštvom

Optuženima koji su priznali krivicu izrečene kazne od dve godine i devet meseci do deset i po godina zatvora

Šestorica pripadnika kriminalne grupe odbeglog Darka Šarića nagodila su se sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i priznala učešće u švercu više od dve tone kokaina iz Južne Amerike u zapadnu Evropu u oktobru 2009. godine u zamenu za blaže zatvorske kazne od dve godine i devet meseci do deset i po godina.

Sporazum o priznanju krivičnog dela zaključili >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << su optuženi Miloš Pandrc (30), Marko Vorotović (32), Dejan Rakić, zvani Raka (36), Nikola Pavlović, zvani Džoni (32), Aleksandar Miodrag (31) i Miloš Krpović (36), saopštio je tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević. On je najavio da bi uskoro moglo da bude zaključeno još nekoliko nagodbi sa pripadnicima Šarićevog klana.

U toku su pregovori o potpisivanju istog sporazuma sa optuženima Draganom Labudovićem i Borisom Labanom, rekao je na jučerašnjem suđenju u Specijalnom sudu njihov branilac Ivica Vuković.

Podsećamo, za organizovanu trgovinu drogom zaprećena je kazna i do 40 godina zatvora.

Prema sporazumima, od dvojice optuženih dogovoreno je trajno oduzimanje dva stana i tri automobila, dodao je tužilac Radisavljević.

Miloš Pandrc je za deset i po godina zatvora priznao da je bio pripadnik Šarićeve grupe za koju je krijumčario kokain na području Brazila 2008. i u Urugvaju oktobra 2009, koji je zaplenjen u akciji „Balkanski ratnik”. Prema zaključenom sporazumu trajno mu se oduzimaju dva stana na Novom Beogradu i u Filmskom gradu površine 76 kvadrata, i automobil „audi-6”.

Marko Vorotović zbog istih krivičnih dela prihvatio je kaznu od devet godina zatvora. Sa Dejanom Rakićem Rakom zaključen je sporazum po kojem je priznao zločinačko udruživanje i stavljanje u promet droga i saglasio se da za ova dela dobije kaznu od osam godina, kao i da mu trajno budu oduzeti automobili „mercedes A klase” i „sitroen C-5”.

Nikola Pavlović Džoni se sa tužilaštvom nagodio da prizna ista krivična dela i da mu se za njih izrekne kazna od osam godina.

Aleksandar Miodrag je u sporazumu sa tužilaštvom priznao da je bio pripadnik Šarićeve grupe i da je bio umešan u šverc kokaina u Brazilu 2008, kada je preneo 250.000 evra iz Srbije u Brazil. On se saglasio sa tužilaštvom da mu se za učinjena krivična dela izrekne kazna od četiri godine zatvora.

Sa tužilaštvom se sporazumeo i Miloš Krpović koji je priznao da je bio pripadnik Šarićeve grupe i da je izvršio krivično delo pomaganja falsifikovanja isprava, zbog čega mu je određena kazna od dve godine i devet meseci, precizirao je tužilac. Specijalni sud je odlučio da u odnosu na ostale optužene pripadnike Šarićeve „kokainske grupe” objedini sve postupke u jedan proces i nastavi suđenje u skladu sa novim Zakonikom o krivičnom postupku. Radisavljević je rekao da očekuje da će postignuti sporazumi znatno uticati na ubrzanje sudskog postupka i olakšati posao sudu.

Posle potpisivanja sporazuma, na optuženičkoj klupi ostala su još petorica optuženih Željko Vujanović, Dragan Labudović, Boris Laban, Miloš Cajić i Borislav Tunjić. Darko Šarić, Goran Soković i još petorica optuženih su u bekstvu, pa im se sudi u odsustvu.

Sud je juče odbio predlog odbrane da razdvoji postupak protiv Labudovića i Labana, jer su pregovori sa tužilaštvom u toku, ocenjujući da postupak protiv njih može da se nastavi dok sporazumi ne budu potpisani. Prema nezvaničnim saznanjima, u toku su pregovori i sa Vujanovićem, Cajićem i Tunjićem.

Jučerašnje suđenje je prema odredbama novog ZKP formalno počelo iz početka, a optuženi su pozvani da sudu daju svoje podatke. Prema zakonu, optuženi imaju pravo da započnu pregovore o priznanju krivičnih dela dok se ne izjasne na navode optužnice.

Sledeće suđenje biće održano 3. maja.

D. Čarnić

objavljeno: 28.03.2012.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šestorica iz Šarićevog klana se nagodili s tužilaštvom

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Mar.2012

Šest pripadnika kriminalne grupe odbeglog Darka Šarića nagodila su se sa Tužilaštvom za organizirani  kriminal i priznali sudjelovanje  u švercu više od dvije tone kokaina iz Latinske Amerike u zapadnu Evropu u oktobru 2009. godine u zamjenu za blaže zatvorske kazne, koje se kreću od dvije...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Nagodba sa Tužilaštvom

Izvor: RTS, 28.Mar.2012

Šestorica pripadnika Šarićeve grupe priznali, u zamenu za blaže zatvorske kazne, da su učestvovali u švercu kokaina iz Latinske Amerike. Tužilac Miljko Radisavljević najavljuje da bi uskoro moglo da bude zaključeno još nagodbi sa pripadnicima Šarićevog klana...Specijalni sud doneo je prve...

Nastavak na RTS...

Šest pripadnika Šarićeve grupe nagodilo se tužilaštvom

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Mar.2012

BEOGRAD - Šest pripadnika kriminalne grupe odbjeglog Darka Šarića nagodila su se sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i priznali učešće u švercu više od dvije tone kokaina iz Latinske Amerike u zapadnu Evropu u oktobru 2009. godine u zamjenu za blaže zatvorske kazne, koje se kreću od dvije...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Nagodba sa Šarićevom grupom

Izvor: RTS, 28.Mar.2012

Šestorica pripadnika Šarićeve grupe priznali, u zamenu za blaže zatvorske kazne, da su učestvovali u švercu kokaina iz Latinske Amerike. Tužilac Miljko Radisavljević najavljuje da bi uskoro moglo da bude zaključeno još nagodbi sa pripadnicima Šarićevog klana...Specijalni sud doneo je prve...

Nastavak na RTS...

Šest pripadnika Šarićeve grupe nagodilo se sa tužilaštvom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Mar.2012

BEOGRAD -..Šest pripadnika kriminalne grupe odbeglog Darka Šarića nagodila su se sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i priznali učešće u švercu više od dve tone kokaina iz Latinske Amerike u zapadnu Evropu u oktobru 2009. godine u zamenu za blaže zatvorske kazne, koje se kreću od dve...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Tužilac Venditi : Šarićeva grupa više ne deluje u Italiji

Izvor: Blic, 28.Mar.2012

PODGORICA - Italijanski tužilac za borbu protiv mafije Mario Venditi saopštio je danas da kriminalna organizacija oko Darka Šarića više ne deluje u Italji, ali da policija te zemlje kao i policije “čitave Evrope” nastavljaju potragu za optuženim za šverc kokaina...Milanski tuzilac, koji je...

Nastavak na Blic...

Pet članova Šarićeve grupe nagodilo se sa tužilaštvom

Izvor: Studio B, 28.Mar.2012

Petorica članova kriminalne grupe Darka Šarića priznali su učešće u švercu više od dve tone kokaina iz Južne Amerike, rečeno je u Specijalnom sudu...Sporazum o priznanju krivičnog dela u zamenu za manje zatvorske kazne sa Tužilaštvom za organizovani kriminal sklopili su okrivljeni: Miloš...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.