Šest pripadnika Šarićeve grupe nagodilo se sa tužilaštvom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Mar.2012, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šest pripadnika Šarićeve grupe nagodilo se sa tužilaštvom

BEOGRAD -

Šest pripadnika kriminalne grupe odbeglog Darka Šarića nagodila su se sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i priznali učešće u švercu više od dve tone kokaina iz Latinske Amerike u zapadnu Evropu u oktobru 2009. godine u zamenu za blaže zatvorske kazne, koje se kreću od dve godine i devet meseci do 10 i po godina.

Sporazum o priznanju krivice sa Tužilaštvom zaključili su optuženi Miloš Pandrc (30), Marko Vorotović (32), Dejan Rakić Raka (36), >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Nikola Pavlović Džoni (32), Aleksandar Miodrag (31) i Miloš Krpović (36), rekao je danas Tanjugu tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević.

Tužilac je najavio da bi uskoro moglo da bude zaključeno još nagodbi sa pripadnicima Šarićevog klana.

Prema sporazumima od dvojice optuženih dogovoreno je trajno oduzimanje dva stana i tri automobila, dodao je Radisavljević.

Prema rečima tužioca, Miloš Pandrc je za 10 i po godina zatvora priznao da je bio pripadnik Šarićeve grupe za koju je krijumčario kokain na području Brazila 2008. i u Urugvaju oktobra 2009, koji je zaplenjen u akciji "Balkanski ratnik".

Prema zaključenom sporazumu trajno mu se oduzimaju dva stana na Novom Beogradu i u Filmskom gradu površine 76 kvadrata, i automobil "Audi 6".

Marko Vorotović zbog istih krivičnih dela prihvatio je kaznu od devet godina zatvora.

Sa Dejanom Rakićem Rakom je zaključen sporazum po kome je priznao zločinačko udruživanje i stavljanje u promet opojnih droga i saglasio se da za ova dela dobije kaznu u trajanju od osam godina, kao i da mu trajno budu oduzeti automobili "mercedes A klase" i "sitroen C5".

Nikola Pavlović Džoni se sa tužilaštvom nagodio da prizna ista krivična dela i da mu se za njih izrekne kazna od osam godina.

Aleksandar Miodrag je u sporazumu sa tužilaštvom priznao da je bio pripadnik Šarićeve grupe i da je bio umešan u šverc kokaina u Brazilu 2008, kada je preneo 250.000 evra iz Srbije u Brazil.

Tužilaštvo i Miodrag su se saglasili da mu se za učinjena krivična dela izrekne jedinstvena kazna od četiri godine zatvora.

Sa tužilaštvom se sporazumeo i Miloš Krpović priznajući da je bio pripadnik Šarićeve grupe i da je izvršio krivično delo falsifikovanje isprava u pomaganju, zbog čega mu je određena kazna od dve godine i devet meseci, precizirao je Radisavljević.

Sud je u prethodna dva dana održao ročišta na kojima je prihvatio sporazume o priznanju krivice i optuženima izrekao presude sa utvrđenim kaznama, rekao je Radisavljević.

Specijalni sud je odlučio da u odnosu na ostale optužene pripadnike Šarićeve "kokainske grupe"objedini sve postupke u jedan proces i nastavi suđenje u skladu sa novim Zakonikom o krivičnom postupku.

Radisavljević je izrazio očekivanje da će se pomenuti sporazumi značajno uticati na ubrzanje sudskog postupka i olakšati posao sudu.

Sporazumnim okončanjem krivičnog postupka optuženi priznaje krivicu u zamenu za blažu kaznu koju bi inače dobio, ukoliko se dokaže njegova krivica tokom suđenja.

Pred Specijalnim sudom bi danas trebalo da formalno krene objedinjeno suđenje ostalim pripadnicima Šarićeve grupe.

Darko Šarić, Goran Soković i još petorica optuženih su u bekstvu, pa im se sudi u odsustvu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.