Sahrana umesto svadbe

Izvor: Glas javnosti, 15.Jul.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sahrana umesto svadbe

PARAĆIN - Tragična smrt Jelene Matić (28) prekjuče pre podne na festivalu Egzit obavila je tugom njenu rodnu kuću u Milana Rakića 82 u Paraćinu. Desetine rođaka, prijatelja i rođaka juče od ranog jutra čekale su Jelenine posmrtne ostatke iz Novoga Sada, po koje je otišla majka Snežana, takođe, oko 14 časova iz švajcarskog Ciriha stigli su otac Branko i sestra Milena, koja je tamo bila u poseti. Bolom skrhani Jelenin otac Branko odmah je nakon vesti o tragičnoj smrti ćerke seo u >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << automobil i krenuo iz Švajcarske put Paraćina.

- U nedelju pre podne bio sam u crkvi i nešto mi je govorilo da pozovem Jelenu. Bila je nedostupna, što mi je bilo čudno jer se to njoj skoro nikad nije dešavalo. Kad su mi kod kuće uz ručak pored tanjira stavili i pilule za smirenje, sve mi je bilo jasno. Mlađu ćerku sam poslao da avionom krene za Srbiju. Putujem tako i još veći bol mi zadaje saznanje da je nakon stradanja moje ćerke festival mirno nastavljen. I veliki mitinzi su prekidani zbog incidenta, a oni su posle Jelenine smrti i teških povreda dvoje njenih prijatelja nastavili slavlje, šta da kažem - priča sa suzama u očima otac Branko, mašinski inženjer i bivši tehnički direktor cementare „Novi Popovac“, sada na radu u Cirihu.

Sestra tragično nastradale Jelene, Milena, u avionu je, kad je stjuardesa donela novine, saznala detalje o smrti starije sestre. Šok od koga će se očigledno dugo oporavljati.

GRANA POVREDILA BRITANKE

NOVI SAD - Dve gošće Egzita iz Velike Britanije lakše su povređene kada je juče u kampu kraj Filozofskog fakulteta pala još jedna grana koja se odlomila sa topole, a povređenima je pomoć ukazana na licu mesta, saopštila je policija. Prema rečima portparola Egzita Rajka Božića, juče je došlo do preraspoređivanja šatora u kampu jer su meteorolozi najavili mogućnost olujnog vetra.

N. Ć.

STICAJ NESREĆNIH OKOLNOSTI?

NOVI SAD - Iako zvaničnih podataka o toku i rezultatima istrage povodom nesreće koja se u nedelju dogodila u Egzit-kampu u Novom Sadu još uvek nema, gotovo je izvesno da je ova tragedija plod nesrećnog sticaja okolnosti.

Troje posetilaca Egzita stradalo je kada je na njihove šatore, sa visine od oko dvadesetak metara, pala grana topole - poginula je Jelena Matić (28), Paraćinka sa stanom u Beogradu, dok su teško povređeni Dafina Anastasova (22) iz Skoplja i Đorđe Markovski (23) iz Prilepa. Anastasova, koja je zadobila teške povrede glave, i dalje je u komi i lekari se u jedinici intenzivne nege Urgentnog centra bore za njen život, dok je Markovski usled teških povreda grudnog koša smešten na odeljenje grudne hirurgije u Institutu u Sremskoj Kamenici i njegovo stanje je stabilno.

N. Ć.

Majku Snežanu, profesora sociologije u paraćinskoj Tehnološkoj školi, prva su obavestili o ćerkinoj smrti. Kako se oseća, sve joj se na licu vidi.

- Umesto da joj spremam svadbu, koja je trebalo da bude za Novu godinu, evo šta mi se desilo. Javila mi se noć pre tragedije i ushićeno pričala kako se divno provodi sa dečkom i društvom. Uvek je bila puna života. Pored škole gde je bila vukovac pohađala je kurseve engleskog, plesa i još mnogo toga. Pre dve godine završila je Ekonomski fakultet i zaposlila se - priča nam sa bolom majka Snežana.

- Otac Branko doneo je iz Švajcarske skoro obećani laptop, što joj je bila velika želja i koji nam je juče sa suzama pokazivao.

Sahrana Jelene Matić obaviće se danas u 13 časova na gradskom groblju u Paraćinu. Kako saznajemo, opštinska uprava Paraćina obavestila je juče porodicu Matić da je spremna da snosi sve troškove njene sahrane.

Miloš Kovačević iz Zemuna, dugogodišnja ljubav nastradale Jelene, s kojom je i planirao i venčanje za Novu godinu, sa bolom nam prepričava tragičan događaj.

- Divno smo se proveli prethodnu noć, i njene osmehe od tada ću pamtiti dok sam živ. Došli smo ujutru oko 4 časa i zaspali od umora, sve ostalo će mi u daljem životu biti ružno iz tog sna koji će mi očigledno večno trajati. Probudio me košmar i smrtno povređena Jelena. Nemam reči - priča nam skrivajući pogled Miloš, dečko tragično nastradale Jelene.

Iskreno saučešće porodici, a sve kritike organizatorima EXIT-a.

Kada organizuješ neki projekat onda lepo sedneš i razmisliš o svim parametrima projekta.

Smeštaj dela posetilaca je u kampu. Da li je kamp ogradjen, siguran, obezbedjen? Da li je drveće staro, krhko, potkresano, trava pokošena, kamenje odstranjeno? Da li tu možeš da staviš šatore ili ne? To su elementarna pitanja na koja organizatori nisu obratili pažnju i ako ima pravde, trebali bi da plate milijonsku odštetu porodicama povredjenih i nastradalih, što naravno mrtve neće oživeti, ali će bar malo uspostaviti ravnotežu medju zvezdama. Jer će neki budući organizatori radije potrošiti par hiljada evra više na razmišljanje i obezbedjenje, nego da plate stotine hiljada evra za odštete povredjenima.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.