SRPSKE UBICE UNAJMIO ČEH!

Izvor: Kurir, 26.Mar.2011, 08:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRPSKE UBICE UNAJMIO ČEH!

KEJPTAUN - Mafija se preselila u Južnu Afriku! Češki mafijaš Radovan Krajčir, osumnjičen da je unajmio srpske plaćenike da ubiju južnoafričkog mafijaškog bosa Sirila Biku, predao se juče policiji u Kejptaunu

KEJPTAUN - Mafija se preselila u Južnu Afriku!

Češki mafijaš Radovan Krajčir, osumnjičen da je unajmio srpske plaćenike da ubiju južnoafričkog mafijaškog bosa Sirila Biku, predao se juče policiji u Kejptaunu.

Bika je, podsetimo, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ubijen u ponedeljak, a u tom obračunu teško je ranjen i njegov telohranitelj i vozač Saša Kovačević, koji je Srbin. Kako se čini, Kovačevića su u Južnoj Africi ubili zemljaci iz Srbije.

- Policija ispituje Krajčira u vezi sa ubistvom Sirila Bike. U njegovoj kući pronađena je lista za odstrel, na kojoj se nalaze četiri imena, među njima i ime državnog tužioca u postupku protiv Krajčira. Prvi na toj listi bio je Siril Bika, koji je likvidiran u ponedeljak - izjavio je portparol južnoafričke policije Mekintoš Polela.

Lokalni mediji navode da je Bika žrtva „borbe za teritoriju“ a da Krajčir pokušava da postane neprikosnoveni bos južnoafričkog podzemlja uz pomoć srpskih plaćenih ubica.

Ubijeni Bika se, navodno, dve nedelje pre ubistva sastao sa gangsterima iz jedne severnoameričke bande kako bi se dogovorili o podeli teritorije. Sumnja se da to ima veze sa likvidacijom.

Čačanin Afrikanac

Srpski kriminalac koji je već decenijama u Južnoj Africi je Čačanin Goran Bojović. On je, inače, u Srbiji u odsustvu osuđen na 20 godina robije. Slao je spisak za odstrel iz Afrike u Srbiju, a dvojica njegovih plaćenika, Darko Nikolić i Dejan Životić, koji su izvršili pet likvidacija između 1995. i 1997. godine, osuđeni su u Beogradu na po 40 godina robije. Iako je za Bojovićem raspisana Interpolova poternica, on decenijama nesmetano živi i posluje u Južnoj Africi.

Šarićeva baza u Johanesburgu

- Zbog geografskog položaja i slabosti lokalne policije, mnoge kriminalne grupe iz Južne Amerike i Evrope preselile su svoje poslove u Južnu Afriku. Među njima je i klan Darka Šarića. Južna Afrika je postala „skladište“ kokaina, koji se odatle transportuje za Evropu. Evropa je postala suviše „vruća“, a transport iz Južne Amerike za Evropu sve rizičniji, pa su se mafijaši odlučili za Južnu Afriku jer je opasnost manja, a zarada ista - kaže za Kurir izvor iz policije.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.