Region: Još 188 obolelih u Crnoj Gori, u BiH 169 novozaraženih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Sep.2020, 10:18

Region: Još 188 obolelih u Crnoj Gori, u BiH 169 novozaraženih

Trenutna epidemiološka situacija u Crnoj Gori nije najbolja, izjavio je pomoćnik ministra zdravlja Miro Knežević, ne isključujući tzv. "zaključavanje" kao krajnju meru.

Upozorio je da, kako je rekao, ne bi trebalo ispitivati krajnje granice zdravstvenog sistema.

Tvrdi da zdravstveni sistem još kontroliše stanje u Crnoj Gori.

Slaže se da je "zaključavanje" krajnja mera, ali se nada da do toga neće doći i da će uslediti pad broja obolelih, a samim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tim i ublažavanja mera.

Govoreći o strategiji u slučaju pogoršanja situacije, Knežević je rekao da su usvojene strategije za sve scenarije – obolevanja od 0,1 do čak deset odsto i više.

"Vidite i sami da u poslednjih nekoliko dana dolazi do povećanog broja, to jest velikog broja obolevanja, da su brojke izmedu 150 i čak nekoliko dana preko 200 slucajeva, što govori da trenutna epidemiološka situacija nije najbolja", rekao je Knežević gostujući u Jutarnjem program TVCG.

U svemu je, prema njegovim rečima, ipak dobro da Institut za javno zdravlje i zdravstveni sistem kontrolišu situaciju.

"Međutim, nastavi li se ovakvo ponašanje građana, koje će za posledicu imati rast broja obolelih neće biti dobro", rekao je i pozvao građane da štite i druge i sebe, preneo je portal RTCG.

U Hrvatskoj još 65 zaraženih,troje umrlo 

U protekla 24 sata u Hrvatskoj je zabeleženo 65 novih slučajeva zaraze virusom covid-19 , dok su tri osobe preminule, dve u Splitu i jedna u Dubrovniku, saopštio je Štab civilne zaštite.

Ukupan broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj je 2.220, na bolničkom lečenju je 310 pacijenata, od toga su na respiratoru 22 pacijenta, prenosi Index.hr.

Od 25. februaru, kada je zabeležen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj do danas, ukupno registrovano 13.598 osoba zaraženih novim korona virusom, od kojih je 227 preminulo, a 11.151 se oporavilo.

U samoizolaciji je trenutno 8.217 osoba.

Do danas je ukupno testirano 225.014 osoba, od toga 3.180 u protekla 24 sata.

U Republici Srpskoj 39 novozaraženih i tri smrtna slučaja

U Republici Srpskoj je u poslednja 24 sata registrovano 39 novozaraženih korona virusom i tri smrtna slučaja.

Radi se o 15 muških i 24 žženske osobe, od kojih je 12 mlade, 21 srednje i ššest osoba starije žživotne dobi, saopšteno je iz Instituta za javno zdravstvo.

Prema mestu prebivališta, sedam osoba je iz Zvornika, po pet iz Broda, Modrice i Pala, tri osobe su iz Banjaluke, po dve iz Dervente i Celinca i po jedna osoba je iz Bijeljine, Bratunca, Višegrada, Doboja, Istočne Ilidže, Istočnog Starog Grada, Istočnog Novog Sarajeva, Ribnika, Teslica i Šamca.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 8.283 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 277 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 5.290 osoba, a testirana je ukupno 71.391 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 207, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 62, a u opštim bolnicama 145.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 3.032 osobe, a nadzor je završen kod 54.580 osoba.

U BiH registrovano 169 novozaraženih, devet preminulih

U Bosni i Hercegovini je u poslednja 24 sata registrovano 169 slučajeva korona virusa i devet preminulih pacijenata. Kako je saopštio federalni Zavod za javno zdravlje, u FBiH je registrovano 129 novozaraženih i šest preminulih pacijenata.

Novozaraženi u FBiH su evidentirani među 1.133 testiranih uzorka. Novi slučajevi registrovani su u svim kantonima u Federaciji BiH, osim u Bosansko-podrinjskom i Posavskom.

Do sada su u tom entitetu testirana ukupno 136. 563 uzorka, a korona virus je potvrden kod 15.050 osoba.

Zaključno s današnjim danom, u Federaciji BiH izlečena su 10.604 pacijenta, a u protekla 24 sata oporavak je zabeležen kod 72 pacijenta.

Trenutno je aktivno 4.037 slučajeva pozitivnih na SARS-CoV -2. Preminuli pacijenti su dva muškarca iz Visokog, po jedan iz Bihaća, Livna i Zenice, kao je žena iz Zenice.

S današnjim danom, ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 409.

Severna Makedonija: 37 novozaraženih, četvoro preminulih

U poslednjih 24 sata u Severnoj Makedoniji registrovano je 37 novozaraženih virusom kovid, dok je četvoro pacijenata od posledica virusa preminulo, prenosi portal Plusinfo.

Ukupni broj obolelih u toj zemlji od početka epidemije iznosi 15.827.

Do sada su 13.315 pacijenata ozdravila, dok je broj aktivnih slučajeva zaključno sa današnjim danom 1.860.

Ukupan broj preminulih od posledica virusa iznosi 652.

Najveći broj obolelih registrovano je u glavnom gradu Skoplju 6.326, od kojih je trenutno 540 aktivnih.

Crna Gora: Jedan umrli, 188 obolelih

U protekla 24 sata u Crnoj Gori je od posledica koronavirusa preminuo jedan pacijent, a od 618 testiranih osoba bilo je 188 pozitivnih, saopštio je Institut za javno zdravlje.

Najviše novoobolelih, 87, bilo je u Nikšiću, a slede Berane sa 32, Podgorica sa 29, Rožaje sa 12, Bar sa osam, Budva, Kotor i Andrijevica sa po četiri, Tivat sa tri, Bijelo Polje i Pljevlja sa po dva i Plav sa jednim pozitivnim.

Od početka epidemije obolelo je 6.900 osoba, a preminuo je 121 pacijent. Tenutno je aktivno 2.190 slučajeva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.