Izvor: RTS, 03.Okt.2021, 12:08

Rebić: Porodica Đokić ubijena verovatno iz koristoljublja

Direktor policije Vladimir Rebić potvrdio je da je policija u ataru sela Moravac pronašla spaljena tela tročlane porodice Đokić iz Aleksinca i ocenio da je u pitanju užasan zločin, a da se pretpostavlja da je motiv ubistva koristoljublje.
Vladimir Rebić je istakao da je tročlanu porodicu Đokić, Gorana (57), njegovu suprugu Gordanu (56) i njihovu ćerku Lidiju (25), najverovatnije otela jedna ili više osoba i lišila ih života.

"U >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ovom trenutku ne znamo na koji način je to urađeno, ali znamo da su nakon ubistva njihova tela preneta na drugu lokaciju i spaljena", izjavio je Rebić za TV Tanjug.
Ukazao je da je pregledom snimaka sa sigurnosnih kamera ustanovljeno da je porodica Đokić nakon posete majci Gorana Đokića bila oko 20 časova u selu Moravac, ali oni nisu krenuli ka svojoj kući u Aleksincu već prema Žitkovcu.
Rebić je predočio da su Đokići oteti u selu Moravcu, da su potom ubijeni i da su sa mesta ubistva odvezeni na drugu, nepristupačnu lokaciju, sa gustom vegetacijom, na kojoj su njihova tela spaljena, a posmrtni ostaci sakriveni ispod otpada.
"Nestanak porodice Đokić je prijavljen u utorak u 18.45 i objektivno potraga je trajala samo tri dana, jer mi smo njihova tela pronašli već u subotu ujutru. Ubica je primorao Gorana Đokića da siđe sa asfaltnog puta i da nastavi da se kreće po nasipu uz Južnu Moravu. Ubica je nakon zločina nastavio kretanje nasipom i došao do sela Tešca i tu ga je kamera snimila kada je prešao most i s druge strane Južne Morave, opet u gustom šipražju, zapalio automobil porodice Đokić", objasnio je Rebić.
Dodao je da je ubica pokušao detaljno da isplanira zločin i ističe da je policija iz razgovora sa porodicom i prijateljima Đokića saznala da oni nisu imali nikakvih problema ili sukoba.
"Mi pretpostavljamo da je motiv ubistva koristoljublje", zaključio je direktor policije Vladimir Rebić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.