Rakovica: Dečaci povređeni na pruzi

Izvor: B92, 19.Nov.2009, 00:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rakovica: Dečaci povređeni na pruzi

Beograd -- Dva dečaka u teškom stanju prebačena su na VMA pošto ih je udarila struja na železničkoj pruzi u Rakovici. Jedan je životno ugrožen.

Četrnaestogodišnji dečak koji je zadobio opekotine po čitavom telu od strujnog udara na pruzi u Rakovici operisan je na Vojnomedicinskoj akamediji i dalje je u životnoj opasnosti. Njegov dve godine stariji drug, koji je pokušao da mu pomogne, i pri tom zadobio lakše opekotine, van životne je opasnosti i nalazi se na odeljenju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << VMA

Dečaci su se popeli na jedan od železničkih vagona kako bi, prema rečima portparolke Hitne pomoći Nade Macure, pisali grafite.

Mlađi dečak je došao u kontakt sa strujnim kablom visokog napodan od 25.000 volti.

Dečakove povrede, među kojima, između ostalih, i fraktura lobanje ukazuju da je on od siline udara pao sa vagona. Opekotine, od prvog do trećeg stepena prekivaju 90 odsto njegovog tela.

Stariji dečak povredio se kada je pokušao da pomogne drugu i ugasi mu odeću kojaje gorela.

Ovo nije prva nesreća koja se desila na ovom mestu. Prošlog leta struja je udarila jednog studenta FDU- a tokom snimanja spota.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.