Radnik koji je poginuo u Obrenovcu radio na crno

Izvor: Blic, 17.Apr.2015, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnik koji je poginuo u Obrenovcu radio "na crno"

Nadzorom Inspektorata za rad Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja utvrđeno je da je Nenad Radojičić (26) koji je poginuo u pogonu "Termoelektro" u Obrenovcu, radio "na crno" na poslovima fizičko-tehničkog obezbeđenja u "Perfect comapy" d.o.o. Beograd, saopštilo je danas to ministarstvo.

Kako se navodi u saopštenju, protiv poslodavca "Perfect company" biće podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka, jer nije zaključio ugovor o radu sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << stradalim radnikom.

Prilikom Inspekcijskog nadzora, kako je saopšteno, utvrđene su nepravilnosti na osnovu kojih nastradali nije bio osposobljen za bezbedan i zdrav rad.

Inspekcija rada je odmah nakon što je radnik koji je povređen preminuo izašla na teren, a preko Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja, inspektor rada je utvrdio da poslodavac "Perfect company" nije podneo prijavu na obavezno socijalno osiguranje za nastradalog.

Kako je navelo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, prema podacima Fonda PIO, nadzorom Inspektorata za rad utvrđeno je i da je poslodavac tek 16. aprila, dan nakon smrti Nenada Radojičića, podneo prijavu na obavezno socijalno osiguranje.

Navodi se da inspektoru rada nije dat na uvid ugovor o radu, jer poslodavac "Perfect company" nije zaključio ovakav ugovor.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Stradali radnik radio "na crno"

Izvor: B92, 17.Apr.2015

Nadzorom Inspektorata za rad utvrđeno je da je Nenad Radojičić (26), koji je poginuo u pogonu "Termoelektro" u Obrenovcu, radio "na crno"...On je bio angažovan na poslovima fizičko-tehničkog obezbeđenja u "Perfekt kompani" d.o.o. Beograd, saopštilo je Ministarstvo rada...Kako se navodi u saopštenju,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.