Radnik Krušika ostaje u kućnom pritvoru

Izvor: RTS, 14.Okt.2019, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnik "Krušika" ostaje u kućnom pritvoru

Viši sud u Beogradu je ponovo odredio kućni pritvor uz nanogicu radniku "Krušika" iz Valjeva A.O. koji se, prema pisanju medija, sumnjiči za odavanje poslovne tajne tog preduzeća.
"Postupajući po nalozima Apelacionog suda u Beogradu, krivično vanpretresno veće donelo je rešenje kojim se odbija kao neosnovana žalba tužioca i potvrđuje rešenje sudije za prethodni postupak od 20. septembra, a kojim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je prema A. O. određena mera zabrane napuštanja stana uz primenu elektronskog nadzora", precizira za u saopštenju Višeg suda.
Naime, prethodno je po žalbi tužioca, 24. septembra bilo preinačeno rešenje sudije za prethodni postupak i A.O. kućni pritvor zamenjen pritvorom.
Ranije danas Apelacioni sud je to rešenje ukinuo i naložio ponovno odlučivanje Višeg suda.
Više opozicionih stranaka je tvrdilo da je on uhapšen jer je, navodno, objavio podatke koji se tiču angažovanja oca ministra unutrašnjih poslova u poslovima trgovine oružjem.
Udruženje novinara Srbije prethodno je zatražilo da uzbunjivač A. O. hitno bude oslobođen, a da tužilaštvo saopšti detalje postupka.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.