Radnik Krušika ipak u kućnom pritvoru, sa nanogicom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Okt.2019, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnik Krušika ipak u kućnom pritvoru, sa nanogicom

Viši sud u Beogradu danas je ponovo odredio kućni pritvor uz nanogicu radniku "Krušika" iz Valjeva Aleksandru Obradoviću koji se, prema pisanju medija, sumnjiči za odavanje poslovne tajne tog preduzeća.

"Postupajući po nalozima Apelacionog suda u Beogradu, krivično vanpretresno veće donelo je rešenje kojim se odbija kao neosnovana žalba tužioca i potvrđuje rešenje sudije za prethodni postupak od 20. septembra, a kojim je prema A. O. određena mera zabrane napuštanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << stana uz primenu elektronskog nadzora", precizira za u saopštenju Višeg suda.

Naime, prethodno je po žalbi tužioca, 24. septembra bilo preinačeno rešenje sudije za prethodni postupak i A.O. kućni pritvor zamenjen pritvorom.

Ranije danas Apelacioni sud je to rešenje ukinuo i naložio ponovno odlučivanje Višeg suda.

Aleksandar Obradović je navodno bio novinarski izvor za objavljivanje informacije o poslovima sa izvozom oružja, a koji se dovode u vezu sa ocem ministra policije Nebojše Stefanovića.

Portparolka Apelacionog suda Mirjana Piljić rekla da je odluka o ukidanju rešenja doneta zbog bitnih povreda odredbi krivičnog postupka, a predmet je vraćen prvostepenom sudu na ponovno odlučivanje.

U Višem sudu su za N1 rekli da takve odluke apelacije smatraju hitnim slučajevima i trude se da ih razmotre u što kraćem roku.

Ipak, nisu mogli da preciziraju kada će veće suda postupiti po nalogu s apelacije.

Njegov novi advokat od danas je Vladimir Gajić, saznaje N1.

Insajder podseža da je javnost tek juče zvanično saznala da se A.O. nalazi se duže od 20 dana u pritvoru.

Njegov dosadašnji advokat Ljubisav Radosavljević za BIRN je rekao da se on sumnjiči za odavanje poslovne tajne dodajući da su razlozi za pritvor besmisleni.

"Dečko je sve priznao da je to radio i tu nema razloga za pritvor. Zato se sudija i usmerio prema tome i odredio kućni pritvor. A tužilac se žalio na tu odluku, ali tužilaštvo uvek to radi", naveo je advokat Radosavljević.

On je tada rekao i da je obrazloženje o preinačenju odluke u zatvorski pritvor šturo napisano i da je on na odluku o pritvoru podneo žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

Puštanje Obradovića, koga su okarakterisali uzbunjivačem, zatražila su još juče novinarska udruženja, a sinoć je održan i skup podrške ispred zgrade Centralnog zatvora u Beogradu, a skup je najavljen i za danas.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.